Jivan Adhin en Asha Gopalrai prolongeren de 2e Piem Reiziger Memorial Bridgedrive

  • Post author:
  • Post category:Sport

Op zondag 15 september organiseerde de Surinaamse Bridgebond voor de tweede keer de Piem Reiziger Memorial Bridgedrive. Dit toernooi werd gehouden ter ere van Piem Reiziger, die in januari 2021 is overleden. Piem heeft meer dan twintig jaar een belangrijke rol gespeeld binnen de Surinaamse Bridgebond en heeft bijgedragen aan de Inter-Guyanese Bridge kampioenschappen en de opleiding van vele bridgers.

Continue ReadingJivan Adhin en Asha Gopalrai prolongeren de 2e Piem Reiziger Memorial Bridgedrive

Toespraak Robert J. Faucher, ambassadeur van de VS in Suriname:

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Terwijl we de Internationale Dag van de Democratie op 15 september hebben gevierd, wil ik dit moment gebruiken om stil te staan bij de fundamentele principes die onze samenlevingen ondersteunen, zowel hier in Suriname als in de Verenigde Staten. Democratie is meer dan alleen een bestuursvorm; het is de basis van vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid. Het geeft individuen macht, bevordert verantwoording en zorgt ervoor dat elke stem wordt gehoord.

Continue ReadingToespraak Robert J. Faucher, ambassadeur van de VS in Suriname:

Nationaal Leger versterkt met 57 militairen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Nationaal leger is 57 militairen (52 mannen en 5 vrouwen) rijker. Zij hebben donderdag met succes de Elementaire Algemene Opleiding (EAO) afgesloten in de Ayoko Kazerne. Minister Krishna Mathoera van Defensie, bedankte de nieuwe militairen in haar toespraak voor de keus die zij hebben gemaakt om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. “De keus om militair te worden, getuigt van durf, moed, waardering en willen dienen, om desnoods je leven te laten bij het beschermen van land en volk.

Continue ReadingNationaal Leger versterkt met 57 militairen

Raghoebarsing: ‘Staatsbedrijven privatiseren ter verlichting’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën en Planning, heeft tijdens de regeringspersconferentie medegedeeld, dat de overheid van plan is ruim 30 verlieslatende staatsbedrijven af te stoten. Deze bedrijven drukken zwaar op de staatsbegroting, de staat wil zich daarom meer gaan richten op zijn kerntaken.

Continue ReadingRaghoebarsing: ‘Staatsbedrijven privatiseren ter verlichting’

Alsnog introductie bromfietsrijbewijs in oktober

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Joanne Adraai, directeur van het Veiligheidsinstituut, heeft tegenover de media gezegd, dat de introductie van de bromfietsrijbewijzen alsnog zal plaatsvinden. Eerder werd de introductie van rijbewijzen voor deze categorie breedvoerig besproken en werd daarna het wetsvoorstel goedgekeurd, maar liet de uitvoering op zich wachten. Adraai zei dat de introductie in oktober 2024 zal plaatsvinden. Vanaf 15 oktober wordt een aanvang gemaakt met de registratie van bromfietsers.

Continue ReadingAlsnog introductie bromfietsrijbewijs in oktober