Hellings: ‘Beschamend dat directeur zich onttrekt aan bevoegdheden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“Het is ronduit beschamend dat de directie van de EBS een persconferentie belegt en zich onttrekt aan haar verantwoordelijkheid", stelt Marciano Hellings, voorzitter van de bond bij EBS, in een interview met Starnieuws.  Dit naar aanleiding van de uitlatingen die Leo Brunswijk, directeur van de EBS, zou hebben gedaan in een onlangs gehouden persconferentie.

Continue ReadingHellings: ‘Beschamend dat directeur zich onttrekt aan bevoegdheden

In Verkeersveiligheidsmaand acht doden te betreuren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Verkeersveiligheidsinstituut Suriname (VVI) deelt mee, dat de Verkeersveiligheidsmaand 2024 ten einde is gekomen. Jaarlijks wordt van 15 augustus tot en met 15 september, de Verkeersveiligheidsmaand gehouden, die tot doel heeft de samenleving te informeren over het belang van veilig verkeer. Dit jaar zijn meer verkeersdoden gerapporteerd in de Verkeersveiligheidsmaand 2024. Vorig jaar werd de periode met vijf doden afgesloten, terwijl dit jaar er acht verkeersdoden zijn te betreuren. Voor dit jaar 2024 zitten we al op 45 verkeersdoden.

Continue ReadingIn Verkeersveiligheidsmaand acht doden te betreuren

Illegale visserij heeft ook negatieve impact op de export

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veteelt en Visserij (LVV) heeft tegen een lokaal medium gezegd, dat de visserijsector nog steeds te kampen heeft met illegale vissers. Volgens Sewdien zijn er gesprekken geweest tussen de Franse en Surinaamse politie en douane over de aanpak van dit probleem.

Continue ReadingIllegale visserij heeft ook negatieve impact op de export

Boedhoe: ‘Oliegeld alleen is niet genoeg voor duurzame toekomst’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Peers Suriname organiseerde op vrijdag 23 augustus het evenement: ‘The Future of Suriname’, waarbij de toekomst van verschillende industrieën in Suriname centraal stond. De olie- en gasindustrie wordt gezien als een belangrijke katalysator voor economische groei, maar er is bezorgdheid of andere sectoren goed voorbereid zijn op de komende ontwikkelingen.

Continue ReadingBoedhoe: ‘Oliegeld alleen is niet genoeg voor duurzame toekomst’

SEOB: ‘Overheidsfinanciën zijn verslechterd, er zijn continu tekorten’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Suriname Economic Oversight Board (SEOB) heeft onlangs in zijn 15e editie, zijn bezorgdheid geuit over de verslechterende overheidsfinanciën in 2024 en het risico dat dit kan hebben op de economie van het land, vooral in aanloop naar het verkiezingsjaar 2025. De SEOB wijst erop dat de overheid volgens het IMF-programma een primaire rekening van 2,7 procent dient te realiseren in 2024 en waarschuwt dat het belangrijk is een tekort op de totale rekening te vermijden.

Continue ReadingSEOB: ‘Overheidsfinanciën zijn verslechterd, er zijn continu tekorten’

Cyanide op negatieve invoerlijst en vergunningplichtig voor de invoer

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Milieuactivist Erlan Sleur van Probios, een vijftien jaar oud milieuagentschap, heeft zich ingezet om mensen bewust te maken van de gevaren van giftige stoffen, zoals cyanide in de waterwegen van Suriname. Multinationals bijvoorbeeld, veroorzaken aanzienlijke schade door roekeloze winning van grondstoffen, waaronder hout, bauxiet, olie en gas.

Continue ReadingCyanide op negatieve invoerlijst en vergunningplichtig voor de invoer

Nieuwe song La Rouge realitynummer

De populaire Surinaams-Nederlandse kaskawiband La Rouge met voorzang Isaac Menso, markeert met de release van hun nieuwe song ‘Mi Wan Deh’, een nieuwe stap in de ontwikkeling van de groep. De band is zowel in Nederland als Suriname een kopstuk van de kaskawina-stijl, een explosieve hedendaagse kawina-vorm. Die van La Rouge kenmerkt zich door de invloeden van R&B en soul. Een van de bekendste nummers is: ‘Als je weet wat je doet met mij’.

Continue ReadingNieuwe song La Rouge realitynummer

TRUMP EN HARRIS DEBAT IN CONTEXT

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De accenten en de momenten in het presidentieel debat van de Verenigde Staten van Amerika onderstrepen het verschil in generatie, temperament en strategie tussen de twee kandidaten. Trumps campagne is de eeuwige campagne van een straatvechter en iemand die voortdurend omhoog klimt tegen iedere prijs. Zowel zijn presidentschap als de periode erna, hebben nooit geheel duidelijk getoond of hij interesse heeft in regeren, of gewoon in de maximale naamsbekendheid voor zichzelf.

Continue ReadingTRUMP EN HARRIS DEBAT IN CONTEXT

DE POT VERWIJT DE KETEL

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Doordat een lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de N.V. EBS zo tekeer was gegaan tegen een raadsvoorstel een gereviseerde machine uit de VS te kopen, heeft hij de RvC zover gekregen, het voorstel niet te laten tekenen. Met alle gevolgen van dien nu voor Albina. Met deze machine, die we met fabrieksgarantie zouden kopen, zou het stroomprobleem van Albina opgelost zijn

Continue ReadingDE POT VERWIJT DE KETEL

SYMPTOOMBESTRIJDING MET PAARSE INKT

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

in 2020 al had de NDP de oplossing voor het pijnpunt dat minister Ramadhin van Volksgezondheid bij zijn terugkeer naar Suriname tijdens een persconferentie benoemde: een Raamwet Volksgezondheid. Volgens de toelichting bij die initiatiefwet van Simons en Abdoel, luidde dat pijnpunt zoiets als: ‘Een sturende marktwerking in de gezondheidszorg leidt er uiteindelijk toe dat van het verlenen van zorg een verdienmodel wordt gemaakt, waarbij het recht van elke ingezetene op goede en betaalbare zorg niet meer voorop staat.’

Continue ReadingSYMPTOOMBESTRIJDING MET PAARSE INKT