SYSTEMATISCHE CONTROLE NOG ALTIJD VEREIST BIJ OVERHEIDSUITGAVEN

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het blijft zorgwekkend dat ondanks jarenlange beloftes van transparantie en goed bestuur, de controle op overheidsuitgaven nog steeds te wensen overlaat. Overheidsmiddelen die bedoeld zijn om het welzijn van de samenleving te verbeteren, worden vaak op een dubieuze manier besteed, zonder de nodige verantwoording af te leggen.

Continue ReadingSYSTEMATISCHE CONTROLE NOG ALTIJD VEREIST BIJ OVERHEIDSUITGAVEN

DISTRICT MAROWIJNE IS HOSSELREGIO

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Sinds het vertrek van BHP Billiton en de LLC Suralco uit Marowijne en de sluiting van de Coermotibo-mijn, is er sprake van een verdere verergering van de werkgelegenheid in Marowijne. De strijd in het binnenland, die vanaf midden 1986 duurde tot 1991, heeft veel vernietiging in het oosten van ons land tot gevolg gehad en ook het enthousiasme er wederom te gaan investeren, behoorlijk doen afnemen. Het vertrek van de Suralco uit het gebied, betekende enkel de dolkstreek voor het bauxietstadje Moengo.

Continue ReadingDISTRICT MAROWIJNE IS HOSSELREGIO

GOUDROOF MYSTIEK – DEEL 2 ANTWOORDEN OP FUNDAMENTELE VRAGEN

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

In het vorige artikel: ‘Schreeuwers van Pan American-case weten kennelijk niet het verschil tussen USD 8 miljoen en USD 8 miljard’, 17 augustus 2024 https://www.srherald.com/ingezonden/2024/08/17/schreeuwers-van-pan-american-case-weten-kennelijk-niet-het-verschil-tussen-us-8-miljoen-en-us-8-miljard/ heb ik het gehad over de aantijging van de NL diaspora Anand Bihari die beweerde, dat er ‘goudroof’ in en benadeling van Suriname heeft plaatsgevonden voor ongeveer USD 8 miljard. Kan het waar zijn? Hoe gaan wij weten of dit überhaupt waar kan zijn? Wij moeten een aantal basisvragen zien te beantwoorden. Ik heb in dat artikel een aanzet gegeven voor de mensen in Suriname om antwoorden te zoeken op een aantal brandende vragen die opkomen door die aantijgingen van Bihari.

Continue ReadingGOUDROOF MYSTIEK – DEEL 2 ANTWOORDEN OP FUNDAMENTELE VRAGEN

WAREN VAKBONDSACTIES WATER NAAR ZEE DRAGEN?

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De regering en Ravaksur Plus hebben afgelopen week een overeenkomst getekend naar aanleiding van de loononderhandelingen die de afgelopen zes maanden zijn gevoerd. Per 1 juli is de verhoging op het loon 15 procent. Op 1 januari komt 5 procent verhoging erbij. De koopkrachtversterking van SRD 3.500 netto, wordt in het salaris geïncorporeerd per 1 januari, na de verhoging van de 5 procent.

Continue ReadingWAREN VAKBONDSACTIES WATER NAAR ZEE DRAGEN?

JUSPOL-MINISTER WAARSCHUWT VOOR STIJGENDE CRIMINALITEIT GEDURENDE VAKANTIE?

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, heeft de samenleving erop gewezen, dat een stijging van de criminaliteit te merken zal zijn in de komende dagen. Volgens hem zal dit te maken hebben met de vakantieperiode, waarbij veel mensen hun woningen voor langere tijd onbewoond achterlaten.

Continue ReadingJUSPOL-MINISTER WAARSCHUWT VOOR STIJGENDE CRIMINALITEIT GEDURENDE VAKANTIE?

BELADEN BAGAGE VAN SLM-VRACHT

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

SLM Cargo heeft jarenlang het licht in de cockpit aan gehouden, terwijl passagiersvervoer verlieslatend was. Ieders versie van het herstelplan voor de SLM-groep is altijd uitgegaan van de kasstromen en winstgevendheid van dit bedrijfsonderdeel. Maar ook voorbij de cijfertjes, heeft de groep een reputatie van no-nonsense executie, zakelijke afhandeling en professionaliteit. De leiding is er wat jonger, wat dynamischer en heeft zich altijd verzet tegen de slijmerige tentakels van partijpolitiek.

Continue ReadingBELADEN BAGAGE VAN SLM-VRACHT

POLITIEKE BEMOEIENIS NEKT GRASSALCO

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De recente uitspraken van Wesley Rozenhout, president-directeur van het staatsmijnbouwbedrijf Grassalco, werpen een verontrustend licht op de problematische relatie tussen de overheid en staatsbedrijven in Suriname. Zijn opmerking dat de behandeling van Grassalco "meer dan stiefmoederlijk" is, wijst op een diepgeworteld probleem van inconsistentie en gebrek aan steun van de regering. Grassalco, een bedrijf dat volgens Rozenhout al verder had moeten zijn in zijn ontwikkeling, wordt beperkt doordat het geen toegang heeft tot zijn eigen verdiende middelen.

Continue ReadingPOLITIEKE BEMOEIENIS NEKT GRASSALCO

ATOMPAI, TEGENHANGER VAN SANTOKHI

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Poetini Atompai is zich aan het ontwikkelen tot oppositieleider. Terwijl de Groene Adel nog moet wennen aan de stijl en het idee van hem en Poki in de voorhoede van een NPS die meer lijkt op de grassroots beweging van 1963 dan op de wetenschappelijke beleidsmachine van 2005, verovert Atompai wijk na wijk, telefoonscherm na telefoonscherm en bond na bond, met daadkracht, strategie en een fingerspitzengefühl voor wat het volk wil horen.

Continue ReadingATOMPAI, TEGENHANGER VAN SANTOKHI