RAMADHIN NA RUIM 4 JAAR WEL VERANTWOORDELIJK

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid staat al sinds zijn aantreden in 2020 onder zware kritiek. Elk probleem binnen de gezondheidssector werd hem aangerekend, terwijl de wortels van de meeste problemen diep in het verleden liggen. Naar onze mening was het in 2020 en gedurende de covid-periode belangrijk om te erkennen dat de gezondheidszorg te kampen had met ernstige financiële tekorten, die voornamelijk een erfenis waren van de vo-rige regering die onverantwoordelijk omging met gezondheidsfondsen.Tijdens de regering-Bouterse werden essentiële middelen voor de gezondheidszorg slecht beheerd, wat resulteerde in ernstige financiële tekorten die pas recent zijn aangepakt.

Sinds de regering-Santokhi aantrad in 2020, zijn er dan wel inspanningen geleverd om achterstallige betalingen te voldoen en voorraden op peil te houden, ondanks de bijkomende uitdagingen van de covid-pandemie. Helaas, na vier jaar in het machtscentrum te zitten, willen wij nu wel stellen dat Ramadhin zich wel zodanig moet opstellen en toegeven, dat hij een aantal nijpende zaken niet op adequate wijze heeft kunnen oplossen.

Dat gezegd te hebben, zijn wij van Keerpunt van mening dat de gelederen binnen de NDP totaal hun mening voor zich moeten houden en het liefst moeten zwijgen, want zij hebben het totaal niet beter gedaan. FYI, een ziekenhuis bouwen en dan geen personeel hebben om dat te draaien, is geen kunst. De kritiek van de NDP richt zich op vermeende tekortkomingen in het covid-beleid en het gebruik van de daarvoor bestemde middelen, terwijl zij zelf een erfenis van wanbeheer heeft achtergelaten. Om even terug te gaan in de tijd, toen zij tien jaar lang enorme sommen geleend had voor ‘projecten’ die niet de beloofde welvaart hebben gebracht. Het falende beleid heeft geleid tot problemen in elke sector, inclusief de gezondheidszorg. De paarsgekleurde passanten moeten daarom hun horizontale schuif dichthouden en zich ook onthouden van ingezonden stukken die totaal niet in lijn zijn met het wanbeleid dat zij hebben gevoerd. Breek ons de bek niet open.

More
articles