Read more about the article RATTENPLAAG SZF
Een groot deel van het personeel van de Staatsziekenfonds heeft vandaag uit ontevredenheid, het werk neergelegd (Foto: Johan de Randamie)

RATTENPLAAG SZF

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het eerste wat peuters op school leren, is onderscheid naar omvang: klein, kleiner, kleinst, groot, groter, grootst. Om de problemen bij SZF te begrijpen, is het belangrijk om te weten waarom het als speelgoed van de politiek altijd zo een lievelingetje geweest is. De politiek heeft er namelijk veel baat bij als de burger twee dingen niet kan: onderscheid maken naar omvang en weten hoeveel centjes er in een speelgoedspaarpotje rinkelen.

Continue ReadingRATTENPLAAG SZF
Read more about the article Suriname start met handel in carbon credits
De meest recente ontbossingskaart 2018-2019, gepubliceerd door de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), toont aan, dat Suriname een laag percentage heeft aan ontbossing en bosdegradatie. Echter neemt de druk op onze bossen gestaag toe als gevolg van verhoogde economische activiteiten, met name in de goudmijnbouw en de aanleg van infrastructuur. (foto: Save Suriname)

Suriname start met handel in carbon credits

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname start in augustus 2024 met de handel in emissiereductie carbon credits (koolstofkredieten). Dit initiatief is onderdeel van de groene ontwikkelingsstrategie die de regering van Suriname ontwikkelt om duurzame economische groei te realiseren. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) is in 2023 gestart met concrete acties om carbon credits te verhandelen. Suriname bereid zich hier al enkele jaren op voor.

Continue ReadingSuriname start met handel in carbon credits

Regering bespreekt bezuinigingsmaatregelen en verhoging verdiencapaciteit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bezuinigingsmaatregelen en het verhogen van de verdiencapaciteit vormden een belangrijk onderdeel van de besprekingen tijdens de regeringsraadsvergadering op woensdag 21 augustus. De regering besteedde ook aandacht aan de voortgangsrapportages die werden gepresenteerd door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Continue ReadingRegering bespreekt bezuinigingsmaatregelen en verhoging verdiencapaciteit

Verdachte Adhin afwezig bij behandeling strafzaak

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 19 augustus 2024 is de behandeling van de strafzaak tegen voormalig vicepresident Ashwin Adhin voortgezet door het Hof van Justitie. Tijdens deze zitting stonden zowel het getuigen- als het verdachtenverhoor op de agenda. Echter, Adhin was afwezig, en de verdediging besloot geen getuigen te horen. De zaak is uitgesteld naar 28 oktober 2024 om 13.30 uur, waarbij enkel het verdachtenverhoor zal plaatsvinden.

Continue ReadingVerdachte Adhin afwezig bij behandeling strafzaak

Gajadien: ‘Recht op vrije meningsuiting mag niet worden beknot’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, vindt dat minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, de staat niet moet betrekken in het kort geding dat hij aanhangig heeft gemaakt tegen Starnieuws en hoofdredacteur Nita Ramcharan als columnist. Gajadien, zegt dat hij niet aan het recht komt van Nurmohamed om naar de rechter te stappen, maar dan moet hij dat wel als persoon doen, als hij zich beledigd voelt en niet als staat Suriname.

Continue ReadingGajadien: ‘Recht op vrije meningsuiting mag niet worden beknot’

Suriname en IMF bereiken doorbraak in economisch herstelprogramma

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamse autoriteiten en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben op personeelsniveau overeenstemming bereikt over de zevende evaluatie van het economische herstelprogramma van Suriname. Dit programma wordt ondersteund door de Extended Fund Facility (EFF) en moet nog worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het IMF. Zodra deze goedkeuring is verkregen, zal Suriname toegang hebben tot ongeveer 62,5 miljoen USD (46,7 miljoen SDR).

Continue ReadingSuriname en IMF bereiken doorbraak in economisch herstelprogramma

Guyana-Suriname-bekken opnieuw wereldwijde oliehotspot

Het Guyana-Suriname-bekken is uitgegroeid tot een van de belangrijkste nieuwe oliehotspots ter wereld. Uit een peiling van GlobalData in mei 2024 bleek dat 33 procent van de respondenten het bekken als de grootste groeimotor voor olie-ontwikkeling beschouwt, terwijl 22 procent van mening was dat andere grenslanden in Afrika, zoals Namibië en Senegal, ook veelbelovende vooruitzichten hebben.

Continue ReadingGuyana-Suriname-bekken opnieuw wereldwijde oliehotspot