IMF POSITIEF VERRAST OVER SURINAAMSE ECONOMIE

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De recente positieve beoordeling van de zesde beschouwing van het IMF-steunprogramma voor Suriname markeert een belangrijke stap in het herstelproces van de Surinaamse economie. Het vrijkomen van USD 61,5 miljoen aan budgetsteun lijkt op het eerste gezicht een welkome verlichting voor de Surinaamse staat. Echter, bij nader inzien zijn er verschillende kritische punten die aandacht verdienen. Het IMF spreekt van "economische groei in gang", maar het is essentieel om te onderzoeken wat deze groei werkelijk betekent voor de bevolking.

Continue ReadingIMF POSITIEF VERRAST OVER SURINAAMSE ECONOMIE

ARBEID PRIORITEERT GEWELD OP DE WERKVLOER BOVEN MOLEST

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De grijpgrage handen van tal van lieden in directiestoelen zijn bij tal van organisaties, waaronder de overheid zelf, het bankwezen en de zorgsector, niemands echte hoofdpijn gebleken. Het Openbaar Ministerie was alleszins comfortabel om bekend te maken dat het ‘oh zo graag’ had willen optreden, maar dat de wetgeving de tools niet snel genoeg had aangereikt. Dat lastig, pesterig, legaliteitsbeginsel nou ook.

Continue ReadingARBEID PRIORITEERT GEWELD OP DE WERKVLOER BOVEN MOLEST

VERLOEDERING ZONDER EINDE….

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Elke burger die de afgelopen dagen een beetje rondkeek, kon de aanschouwing niet verwerken van de vieze en vuile troep langs de wegen en op de hoeken van straten. Terwijl de president in Grenada vertoefde ter bijwoning van de CARICOM Staatshoofdenvergadering en zich bezighield met het ‘oplossen van regionale vraagstukken’, vergat hij dat hij was verkozen om de problemen van onze samenleving op te lossen.  Terwijl hij beweert dat hij het land gered heeft, raakt de samenleving bedolven onder de stank van het vuil en in combinatie met de regen en wateroverlast, een niet te aanschouwen gore onhygiënische troep. Het probleem bleek de betalingsachterstand vanuit de regering naar de vuilophaalbedrijven te zijn, met als gevolg dat het huisvuil ruim 2-3 weken niet is opgehaald.

Continue ReadingVERLOEDERING ZONDER EINDE….

OPPENHEIMER LEVERAGE OVER STAATSBEDRIJVEN

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het nieuws dat parastatale bedrijven een kapitaalinjectie van het Oppenheimer-infuus tegemoet mogen zien, is de omgekeerde wereld. Voorafgaand aan het inlopen van de achterstand in jaarcijfers, een gedegen kostenbeheersingsplan en een werkbaar akkoord met de factor arbeid, is er geen zicht op beter. De kapitaalinjectie zal niets anders zijn dan steroïden en een brevet om op dezelfde voet verder te gaan.

Continue ReadingOPPENHEIMER LEVERAGE OVER STAATSBEDRIJVEN

BAZO-KAART STELT NIETS MEER VOOR

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De zogenaamde BaZo-kaart van het Staatsziekenfonds, dient tegenwoordig nog slechts voor de aanschaf van zaken als paracetamol. Voor de meest simpele zaken binnen de ziekenzorg, moet worden betaald. Apothekers geven aan, geen diensten te willen leveren aan het SZF, want de betaling vindt slecht of helemaal niet plaats. Maar aan de andere kant worden mensen gedwongen keihard neer te tellen voor medicamenten.

Continue ReadingBAZO-KAART STELT NIETS MEER VOOR

AAP UIT DE MOUW

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

We hebben het al zo vaak over gehad, dat er ook in dit land, sprake is van mensensmokkel en mensenhandel en dat de Surinaamse overheid hier heel goed van op de hoogte is. Maar we doen allemaal alsof onze neus hevig bloedt en niet willen weten, dat er een niet kleine criminele bende hier doende is, goud geld te verdienen aan de handel en smokkel van mensen.

Continue ReadingAAP UIT DE MOUW

DE PRINS VAN BOCA RATON

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Inmiddels is bekend geworden dat een optrekje van ruim twee ton USD is aangeschaft, met de natuurlijke persoon Rishanu Santokhi in de officiële documenten. Het stulpje te Boca Raton, Florida, is een aangenaam onderkomen in de speeltuin van de rijksten der rijken in de Sunshine State, voor de consulaire beleidsmedewerker. Het officiële salaris verbonden aan de functie, is niet meer dan schaal 14 in de zogenaamde 'bezoldigingsreeks', goed voor een bedrag van SRD 27.991, ofwel iets minder dan USD 1.000. 

Continue ReadingDE PRINS VAN BOCA RATON

FID KOMT, MAAR WANNEER?

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De Chief Executive Officer van Staatsolie is op een internationaal charmeoffensief. Met optimistische, maar doordachte presentaties in Amsterdam en Den Haag, is aan zowel de diaspora gemeenschap als aan zakelijk Nederland, met een gepaste mate van detail voorgehouden hoe de groei eruit kan zien, wat de uitdagingen zijn voor zowel het bedrijf Staatsolie als voor Suriname

Continue ReadingFID KOMT, MAAR WANNEER?

VERNIETIGING ILLEGALE LANDINGSBAAN IS MISLEIDING

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Hoewel het nieuws over de recente vernietiging van een illegale landingsbaan door het Justitieel Interventie Team (JIT) en het Nationaal Leger aanvankelijk als een overwinning tegen drugssmokkel kan worden gepresenteerd, roept deze actie fundamentele vragen op over de effectiviteit, de bredere implicaties en de mogelijke misleiding van de samenleving. Het is merkwaardig dat, ondanks herhaalde pogingen om illegale landingsbanen in het Goliathgebied te vernietigenlandings

Continue ReadingVERNIETIGING ILLEGALE LANDINGSBAAN IS MISLEIDING