Interventiemaatregelen KPS werpen vruchten af, 308 verdachten ingesloten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De interventiemaatregelen van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben vruchten afgeworpen. Korpschef Bryan Isaacs verklaart dat in de afgelopen periode, er werk is verzet om de nationale veiligheid te garanderen. Zo zijn er in de periode van 1 t/m 28 juli 2024 landelijk 542 verdachten aangehouden door de politie. Van deze 542 verdachten zijn 308 in verzekering gesteld.

Continue ReadingInterventiemaatregelen KPS werpen vruchten af, 308 verdachten ingesloten

Nationaal Inheems Congres: Krachtig zijn in gemeenschapsontwikkeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Max Ooft, beleidsmedewerker van het Bureau VIDS, sprak recentelijk tijdens het Nationaal Inheems Congres, diepgaand over de beleidsvorming van de inheemsen. Volgens Ooft draagt de vorming bij aan de ontwikkeling van beleidsrichtlijnen, die aansluiten op de behoeften van de inheemse volken. In zijn bijdrage op het Nationaal Inheems Congres sprak hij over de voorafgaande raadplegingen met inheemse organisaties, inzake economisch bestuur, klimaatverandering, de grondrechten en collectieve rechten.

Continue ReadingNationaal Inheems Congres: Krachtig zijn in gemeenschapsontwikkeling

Staatsoliemaatschappij investeert USD 1,8 miljard in eerste offshore olieproject

Volgens het jaarverslag van Staatsolie over 2023, zal de Surinaamse staatsoliemaatschappij een investering van 1,8 miljard dollar doen in het eerste offshore olieproject van het land. Het bedrijf overweegt een belang van maximaal 20 procent te nemen in de ontwikkeling van het Blok 58-veld, en is van plan deze optie uit te oefenen, aldus algemeen directeur Annand Jagesar in een interview met OilNOW.

Continue ReadingStaatsoliemaatschappij investeert USD 1,8 miljard in eerste offshore olieproject

Rusland: ‘President durft Vorswijk niet te ontslaan’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, heeft in gesprek met TBN Prime Alert, gezegd, geen spijt te hebben van het feit, dat de NPS enkele maanden geleden het besluit nam om uit de coalitie te stappen. Volgens hem is dit een van de goede keuzes geweest die de NPS heeft gemaakt, en krijgt zij nu gelijk. Volgens de voorzitter werden er afspraken gemaakt, maar werden die niet nageleefd.

Continue ReadingRusland: ‘President durft Vorswijk niet te ontslaan’

Ramadhin: ‘Doe SEH alleen aan voor ernstige klachten’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, heeft de afgelopen week voor aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers verklaard, dat het publiek moet trachten de Spoed Eisende Hulp (SEH) zoveel als mogelijk te vermijden. De bewindsman benadrukte dat klachten die bij de huisarts afgehandeld kunnen worden, ook daar moeten worden behandeld.

Continue ReadingRamadhin: ‘Doe SEH alleen aan voor ernstige klachten’

Petronas en ExxonMobil overwegen zelfstandig drijvend FLNG-project in Suriname

De Maleisische energiegigant Petronas overweegt een nieuw op zichzelf staand drijvend vloeibaar aardgas (FLNG) project voor de kust van Suriname, na zijn laatste boorsucces op Blok 52. Petronas bevestigde donderdag dat het de Sloanea-2-taxatieput op Blok 52 had opgeleverd, waar ook de Fusaea-ontdekking uit 2024 en de Roystonea-vondst uit 2023 plaatsvinden in een waterdiepte van 800 meter.

Continue ReadingPetronas en ExxonMobil overwegen zelfstandig drijvend FLNG-project in Suriname

Democratie zonder politieke partijen

De gedachte dat politieke partijen zelf het grootste probleem zijn in de politiek, wint gestadig veld. Platform SetiSRnan komt de eer toe als eerste en enige politieke denktank dit probleem benoemd en bestudeerd te hebben en voortdurend geprobeerd te hebben, nieuwe politieke werkvormen te ontwikkelen. Sedert 2016 zijn er aan de Fajadjanstraat tientallen  rondetafelgesprekken, mini-congressen en discussieavonden gehouden. 

Continue ReadingDemocratie zonder politieke partijen

BIJ GOD EN IN SURINAME

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Bij God en in Suriname is alles mogelijk. Dit blijkt nu ook weer door het bouwen op de berm langs de Boomskreek aan de Plutostraat ten westen van de Anamoestraat. Hoe is het mogelijk dat Openbare Werken en de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, hier vergunning voor hebben verleend. Hoe wil men de voormelde kreek nu op tijd ophalen, om overstromingen in het gebied te voorkomen.

Continue ReadingBIJ GOD EN IN SURINAME

HANGMAT TORI

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Als voorbijganger en of fotograaf, kom je de gekste taferelen in deze hoofdstad tegen. Soms krijgt je het gevoel dat de anarchie reeds heeft overgenomen. Aan de Frederik Derbystraat achtte een dakloze het doodnormaal, een hangmat tussen twee palen te spannen en er te slapen.

Continue ReadingHANGMAT TORI

Monumentaal cachot verval

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Dat ook dit kabinet het niet zo nauw neemt met het onderhoud van zijn monumentale panden, weten we allang. Maar dat men het verval niet ziet en wenst toe te laten, pal naast het Kabinet van de President, slaat echt alles. Dit monumentaal cachot, pal naast het kabinet, verkeert in hevig verval en toch wordt er niet ingegrepen. Wederom het bewijs dat er in de hoogste regionen van ‘s landsbestuur, cultuurbarbaren zitting hebben.

Continue ReadingMonumentaal cachot verval