RIJSTBOEREN AANGEPAKT MET FLUWELEN HANDSCHOENEN?

Rijstboeren zijn de afgelopen week in actie gekomen, nadat was gebleken dat de beloofde compensatie voor hun mislukte oogst, nog steeds niet door de overheid is betaald. Op basis van hun ontevredenheid over het handelen van de regering, werd eerst het commissariaat in Nickerie bestormd en vervolgens de brug te Henar, gebarricadeerd. Opvallend is dat in dezen, geen zwaarbewapende eenheden op ze zijn afgestuurd. Integendeel heeft men getracht, zaken met de mantel der liefde te bedekken. De groep werd zelfs door de president uitgenodigd voor een gesprek.

Dit alles, terwijl de samenleving een maand of twee heeft moeten aanzien hoe bepaalde medewerkers dagen achter elkaar acties hebben moeten voeren, zonder door de president te zijn uitgenodigd voor een gesprek. De samenleving heeft ook mogen ervaren, hoe medewerkers van een bedrijf hardhandig zijn aangepakt. We weten ook dat op het Kabinet van de President een team klaar staat om op te treden tegen mogelijke calamiteiten landelijk. Waar was deze eenheid nu?

Het is duidelijk dat er met twee maten wordt gemeten, wanneer het gaat om zaken betreffende Nickerie. Kijk hoelang de bewoners van Moengo klagen over mogelijke grondroof door personeel van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Tot nu heeft de president met geen woord gerept over deze zaak. Maar zie hoe snel zaken betreffende de uitgifte van een Stalweide in Nickerie, werden is afgehandeld. Zie de werking van de fluwelen handschoenen!

More
articles