Onderzoek naar herkomst illegale vuurwapens van groot belang

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bryan Isaacs, korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), heeft op vrijdag 26 juli jl. tijdens een persconferentie in verband met de resultaten van de handhaving van de algehele veiligheidssituatie in het land, gezegd dat de focus van het KPS is om elk illegaal vuurwapen dat in omloop is in de samenleving, uit de samenleving te halen en zodoende een bijdrage te leveren aan het handhaven van de veiligheid.

Continue ReadingOnderzoek naar herkomst illegale vuurwapens van groot belang

Gajadien wil weten waarom koopkrachtversterking niet is uitbetaald

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Asiskumar Gajadien, VHP-parlementariër, heeft de afgelopen week in het parlement de aandacht van de regering gevraagd over de onderhandelingen betrekking hebbende op de loonsverhoging en koopkrachtversterking. Volgens Gajadien heeft de vakbeweging tamtam gemaakt over het feit dat de koopkrachtversterking, die SRD 3500 bedraagt en maandelijks wordt uitbetaald, van de maand niet is betaald. Volgens de vakbeweging zou zij afspraken met de regering hebben, om deze van de maand normaal uit te betalen samen met het vakantiegeld. Gajadien wenst van de regering te weten, welke afspraken er zijn gemaakt en indien die er zijn, waarom de gelden niet zijn uitbetaald.

Continue ReadingGajadien wil weten waarom koopkrachtversterking niet is uitbetaald

JusPol waarschuwt: ‘Laat handelingen die criminaliteit bevorderen achterwege’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Commissaris Rishi Akkal, directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer, waarschuwt de samenleving handelingen die de criminaliteit bevorderen en het veiligheidsgevoel ondermijnen, achterwege te laten. Akkal zei vrijdag tijdens een persconferentie van het Korps Politie Suriname (KPS), dat het nog veel voorkomt dat de samenleving onderdak biedt aan criminelen. ‘’Biedt geen onderdak aan criminelen, het bevordert criminaliteit en ondermijnt het veiligheidsgevoel‘’, aldus Akkal.

Continue ReadingJusPol waarschuwt: ‘Laat handelingen die criminaliteit bevorderen achterwege’

Suriname bereidt 2e NRA voor om AML/CFT-normen te handhaven

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het 14e bulletin van de Suriname Economic Oversight Board (SEOB), staat Suriname voor een cruciale fase in zijn strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering. Een Nationale Risicoanalyse (NRA) is een essentiële vereiste om te voldoen aan de internationale normen voor Anti-Money Laundering (AML) en Countering the Financing of Terrorism (CFT).

Continue ReadingSuriname bereidt 2e NRA voor om AML/CFT-normen te handhaven

Maduro officieel uitgeroepen tot winnaar verkiezingen, oppositie verwijt fraude

In Venezuela hebben zowel de zittende president Nicolás Maduro als oppositiekandidaat Edmundo González, de overwinning geclaimd na de recente verkiezingen. De kiescommissie, die wordt gezien als loyaal aan Maduro, heeft hem officieel tot winnaar uitgeroepen, maar de oppositie beschuldigt de regering van grootschalige verkiezingsfraude en beweert dat hun kandidaat een overtuigende meerderheid heeft behaald.

Continue ReadingMaduro officieel uitgeroepen tot winnaar verkiezingen, oppositie verwijt fraude

Vuilophaal gaat niet normaal door zoals gemeld

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer van Openbare Werken, bevestigde vandaag, dat de vuilophaal toch niet normaal wordt hervat. Volgens hem is er nog geen akkoord bereikt met de ondernemers, die de ophaal in de verschillende woonwijken moeten verzorgen. Hij verwees opnieuw naar het ministerie van Financiën en Planning dat met de ondernemers overeen moet komen. Echter is nog niet duidelijk, wat er wordt besloten om een akkoord te kunnen bereiken.

Continue ReadingVuilophaal gaat niet normaal door zoals gemeld

Telesur pakt het geval van interne belkaartfraude aan

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Paramaribo, 26 juli 2024 – Telesur bevestigt dat het te maken heeft gehad met een interne belkaartfraudezaak van SRD 71 miljoen. Nadat het incident werd geïdentificeerd, is er onmiddellijk actie ondernomen om de situatie aan te pakken, in samenwerking met de relevante autoriteiten. Er is onder andere direct aangifte gedaan bij de politie en daarbij is een medewerker in verzekering gesteld.

Continue ReadingTelesur pakt het geval van interne belkaartfraude aan

SPOORLOOS

President Santokhi en zijn uitspraken over trolly’s en trams “implementeren richting 25 mei 2025”, komen Keerpunt bekend voor. Zodra verkiezingen op komst zijn, dromen politici over een toekomst waarin het stads- en verkeersbeeld van Groot-Paramaribo lijkt op dat van de steden in de ontwikkelde landen. Of het nou gaat om Santokhis tram, Bouterses trein, Bouterses flyovers of Misiekaba’s Dubai, iedere politicus is dol op grote infrastructurele plannen. Met goede en goedkope reden.

Continue ReadingSPOORLOOS

ABOP EN PL, SAMEN APART

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ABOP heeft grofweg 25.000 stemmen behaald in 2020. PL heeft grofweg 17.000 stemmen behaald bij diezelfde verkiezingen. Voorzitters Somohardjo  en Brunswijk hebben een lange geschiedenis van persoonlijke samenwerking en strijd. ‘Strijd’ in de breedste zin van het woord. Van verzetsdaden tot aan gezamenlijke mishandeling van een collega-assembleelid, de relatie heeft een bijzonder karakter. Zij delen een affiniteit voor de charmes van vrouwen en voor het vermenigvuldigen en heengaan.

Continue ReadingABOP EN PL, SAMEN APART

RIANTE SALARISSEN EBS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Terwijl van de EBS-werknemers, EBS-abonnees en EBS-schuldeisers geduld en solidariteit wordt gevraagd, leeft de directie er onverstoord en riant op los. Als een van de grootste subsidie trekkende parastatalen en doelwit van verplichte hervormingen volgens het IMF, was er eerst voertuig dyugu dyugu, met een uiteindelijk staakt-het-vuren tussen het vakwezen en een muzikaal ingestelde directeur. Bejubeld werd hij onthaald door de werknemers, ondanks het feit dat hij dezelfde auto bleef rijden. Correctie, hetzelfde voertuig hem uit hoofde van zijn functie ter beschikking gesteld.

Continue ReadingRIANTE SALARISSEN EBS

ONTBREKENDE BEVOLKINGSPOLITIEK EN LEKKENDE GRENZEN

Wij wijzen er al jaren op dat Suriname op ernstige wijze, fout omspringt met het toelaten van vreemdelingen en niet bij machte is goed na te gaan, wie na aankomst, binnen een bepaalde periode (3 maanden) weer vertrekt. Nog minder zijn we in staat goed te controleren, wie er illegaal ons land binnenkomen en ook op niet legale wijze, in stad en binnenland werkzaamheden verrichten. Nog minder zijn we in staat te checken wie in kader van de zogeheten mensenhandel en mensensmokkel, Suriname als springplank misbruiken.

Continue ReadingONTBREKENDE BEVOLKINGSPOLITIEK EN LEKKENDE GRENZEN