Succesvolle afsluiting training capaciteitsversterking van Clingendael Instituut

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op donderdag 25 juli is een 4-daagse capaciteitsversterkingstraining succesvol afgesloten die georganiseerd werd door het Suriname Diplomaten Instituut (SDI), een werkarm van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De training werd verzorgd door het Clingendael Instituut voor Internationale Betrekkingen in Nederland en vormt een onderdeel van de jaarlijkse trainingen die worden aangeboden op basis van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Nederland.

Continue ReadingSuccesvolle afsluiting training capaciteitsversterking van Clingendael Instituut

REHABILITATIE VAN ‘T HOGERHUYSSTRAAT GAAT NIET DOOR

De brug over de Saramaccadoorsteek c.q. in de Van ’t Hogerhuysstraat, werd op woensdag 28 februari afgesloten. Vanwege het Project Improving Transport and Logistics and Competitiveness Suriname (ITLCS) zullen de wegen in de omgeving van de Nieuwe Haven volledig worden heringericht. De brug, die toen twee banen had en fietspaden aan beide zijden, zal volgens plannen worden omgebouwd tot een met zes rijstroken met fietspaden en voetgangersstroken aan beide zijden.

Continue ReadingREHABILITATIE VAN ‘T HOGERHUYSSTRAAT GAAT NIET DOOR

Nationale Commissie Jubileumjaren overhandigt boekwerk aan president

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 In 2023 heeft de Surinaamse bevolking verschillende jubilea mogen vieren. In oktober 2022 werd de Nationale Commissie Jubileumjaren ingesteld, om de activiteiten rondom de verschillende jubilea succesvol te organiseren. De commissie heeft haar beoogde doelen bereikt en heeft in dit kader een jaarverslag overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi.

Continue ReadingNationale Commissie Jubileumjaren overhandigt boekwerk aan president

Robinhood maatje te groot voor Leo Victor

  • Post author:
  • Post category:Sport

Robinhood heeft de afgelopen week in het Franklin Essed Stadion met 2-1 gewonnen van Leo Victor. Leo Victor kwam tien minuten na de rust door een goal van Derice Linger nog op voorsprong, maar Robinhood toonde veerkracht en sloot het reguliere seizoen ongeslagen af. In de 67 ste minuut viel de gelijkmaker door Ravello Zijler, die niet lang daarvoor was ingevallen.

Continue ReadingRobinhood maatje te groot voor Leo Victor

Suriname benadrukt essentiële rol van kennisdeling naast financiële steun op SDG Summit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De High-Level Political Forum (HLPF) on Sustainable Development wordt van 6 tot en met 18 juli 2024 is gehouden in New York. Dit Sustainable Development Goals (SDG) forum is voortgevloeid uit de SDG Summit van september 2023 en is een voorbereiding op de Summit of the Future, welke gehouden wordt in september 2024. Suriname werd vertegenwoordigd door een delegatie onder leiding van de directeur Internationale Samenwerking, Elizabeth Bradley, van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Continue ReadingSuriname benadrukt essentiële rol van kennisdeling naast financiële steun op SDG Summit

Regering focust op efficiënt grondbeleid en woningbouw

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering heeft tijdens de recente regeringsraadsvergadering belangrijke vraagstukken besproken, waaronder het uitbreiden van het Landelijke Woningbouwprogramma (LWBP), de afstemming dat de regering goed vertegenwoordigd zal zijn in het parlement, de goedkeuring van een stimuluspakket voor ambtenaren die vrijwillig de ambtenarij willen verlaten en de mededeling van de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) dat Suriname is gestegen op de Environmental Performance Index (EPI).

Continue ReadingRegering focust op efficiënt grondbeleid en woningbouw

Vuilophaal genormaliseerd

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Namens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, maakt Jason Saiman, woordvoerder van de president, bekend dat de vuilophaal ingaande donderdag 25 juli 2024 genormaliseerd zal worden. De meeste ondernemers zijn reeds uitbetaald door het ministerie van Financien en Planning.

Continue ReadingVuilophaal genormaliseerd

Zouden vrouwen het in de politiek beter doen dan mannen?

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Jennifer Wong Swie San, lid van de politieke PRO, schreef onlangs op sociale media, dat Kamala Harris, vicepresident van de Verenigde Staten, in de politieke arena een poging doet naar het presidentschap. “Hoewel er een zekere vreugde is over haar kandidatuur, blijft ze voor velen de tweede keuze. Als Joe Biden niet zo vreemd had gehandeld, had ze deze kans misschien niet gekregen”, aldus Wong Swie San.

Continue ReadingZouden vrouwen het in de politiek beter doen dan mannen?

Problemen met Monikarta

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Diverse assembleeleden stelden gisteren tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, vragen over de problemen die zijn ontstaan met de Monikarta en het uitblijven van de koopkrachtversterking. Ook de stijgende criminaliteit en de problemen rond grondaanvragen en de situatie bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), kwamen aan de orde. Assembleelid Edgar Sampie (ABOP) uitte zijn zorgen over de uitholling van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

Continue ReadingProblemen met Monikarta
Read more about the article Bhikharie roept op tot hongerstaking rijstboeren
Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten (BSP), heeft vandaag voor de tweede keer in twee weken geprotesteerd voor het DNA-gebouw om aandacht te vragen voor de rijstsector. (foto: Johan de Randamie)

Bhikharie roept op tot hongerstaking rijstboeren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Radjoe Bhikharie, voorzitter van de Bond van Surinaamse Padie Producenten (BSP), heeft aangekondigd, dat hij samen met een aantal rijstboeren in hongerstaking zal gaan, vanwege het uitblijven van de compensatiegelden van de overheid.

Continue ReadingBhikharie roept op tot hongerstaking rijstboeren

Van Samson is zeker van tweede zittingstermijn

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Cedric van Samson, VHP-parlementariër, heeft in het tv-programma Magazine 4 gezegd, dat een tweede zittingstermijn voor de VHP haast zeker is. Volgens hem heeft de samenleving gezien, met wat de regering is begonnnen en waar ze nu staat. De parlementariër weet echter ook dat de regering heeft ingeboet aan populariteit en dat het traject om tot verkiezingswinst te komen, niet van een leien dakje zal gaan. 

Continue ReadingVan Samson is zeker van tweede zittingstermijn