Korpschef Isaacs: ‘Illegale handel heeft ernstige gevolgen zoals verlies van staatsinkomsten’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In Courtyard Marriott vond op maandag 15 juli een eendaagse bewustwordingssessie plaats over de illegale handel in sigaretten en alcoholhoudende dranken, georganiseerd door Link Marketing Solutions, vertegenwoordigd door Marcel Vonsee, in samenwerking met Josiane Khan van BAT. Diverse belanghebbenden, waaronder MITRA, Royal Tobacco, Suriname Alcohol Beverages (SAB) en Maxim’s/Philip Morris International, waren aanwezig.

Continue ReadingKorpschef Isaacs: ‘Illegale handel heeft ernstige gevolgen zoals verlies van staatsinkomsten’
Read more about the article Behandeling hoger beroep tegen G. Kromosoeto uitgesteld tot 21 oktober 2024
De directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto, is vandaag in verzekering gesteld. Kromosoeto wordt onder andere verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting.

Behandeling hoger beroep tegen G. Kromosoeto uitgesteld tot 21 oktober 2024

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 15 juli 2024 is de behandeling van de strafzaak in hoger beroep tegen de verdachte G. Kromosoeto voortgezet door het Hof. De zaak stond voor dupliek. Een lid van de kamer van het Hof dat de zaak behandelt, was afwezig wegens ziekte.

Continue ReadingBehandeling hoger beroep tegen G. Kromosoeto uitgesteld tot 21 oktober 2024

ABOP en PL gaan niet samen de verkiezingen in

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ronnie Brunswijk, vicepresident en voorzitter van  ABOP, heeft in gesprek met Culturu TV tijdens een wijkvergadering gezegd, dat ABOP en PL niet samen zullen deelnemen aan de verkiezingen van 2025. Tijdens de laatste gesprekken met de PL, is dit besluit genomen. Het is nog onduidelijk of de twee partijen apart van elkaar zullen samenwerken, maar één ding is zeker, ze zullen geen gezamenlijke lijst indienen.

Continue ReadingABOP en PL gaan niet samen de verkiezingen in

Gezamenlijk rapport van de Wereldbank en IDB belicht wegen naar armoedebestrijding in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

PARAMARIBO, Suriname, 18 juli 2024 – Het 2022 Suriname Poverty and Equity Assessment, uitgevoerd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank, stelt vast dat 17,5% van de Surinaamse bevolking arm is gemeten naar de upper middle-income armoedegrens van de Wereldbank ($6.85 per dag, 2017 PPP). Het rapport, vandaag gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo, laat ook ziendat ongeveer 1,1% van de Surinamers in extreme armoede leeft en moet rondkomen van minder dan $2,15 per dag.

Continue ReadingGezamenlijk rapport van de Wereldbank en IDB belicht wegen naar armoedebestrijding in Suriname

Spirit of Cricket Foundation ontwikkelt cricket in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Sport

De Spirit of Cricket Foundation zet zich actief in voor de ontwikkeling van cricket in Suriname, met een sterke focus op participatie van sport en maatschappelijke projecten om kwetsbare groepen in onze samenleving te versterken. Geïnspireerd door succesvolle initiatieven in Rwanda en Zuid-Afrika, geloven we sterk in de kracht van sport als een middel tot sociale verandering, waarbij cricket gemeenschappen verenigt en kansen biedt aan allen die het nodig hebben.

Continue ReadingSpirit of Cricket Foundation ontwikkelt cricket in Suriname

Suriname Poverty and Equity Assesment biedt handvatten voor armoedebestrijding

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Suriname Poverty and Equity Assessment (armoede- en gelijkheidsbeoordeling) in Suriname werd gezamenlijk uitgevoerd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank Groep, met technische ondersteuning van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS). Hiervan zijn de resultaten op 18 juli 2024 gepresenteerd in de aula van de Interfaculty for Graduate Studies and Research (IGSR), gevolgd door een paneldiscussie.

Continue ReadingSuriname Poverty and Equity Assesment biedt handvatten voor armoedebestrijding

SPWE start renovatie coaching, onderzoeks- en trainingsfaciliteit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft op donderdag 18 juli 2024 in het bijzijn van minister Steven Mac Andrew, een naambord onthuld en het startsein gegeven van het project: ‘Renovation of the coaching, research and training facility of the SPWE for small and micro- enterprises’, wat neerkomt op de renovatie van de coaching, onderzoeks- en trainingsfaciliteit van de SPWE aan de Sinaasappelstraat.

Continue ReadingSPWE start renovatie coaching, onderzoeks- en trainingsfaciliteit

DIPLOMATIEK WERK IN DE REGIO

Terwijl de EBS-onlusten het land bezighielden, vertrok president Santokhi samen met de minister van BIBIS, Albert Ramdin, naar de Bahama’s voor conferenties tussen het Caribisch gebied en Afrika. Volgens de beide internationalisten voor de veranderende economie als gevolg van olie- en gasontwikkeling en de historische context tussen het Caribisch gebied en Afrika. Als dat u onmisbaar in de oren klinkt, verschilt u met Keerpunt van inzichten.

Continue ReadingDIPLOMATIEK WERK IN DE REGIO

PERSSTILTE GELDT DUS NIET VOOR DE PRESIDENT?

Terwijl de regering de vakbond op de vingers tikt inzake een overeenkomst die zou zijn getekend over een ingelaste persstilte, is de president tijdens zijn introductie van het boek over de zogeheten verworvenheden van deze regering, breedvoerig aan het praten over zaken betreffende de onderhandelingen tussen beide partijen.

Continue ReadingPERSSTILTE GELDT DUS NIET VOOR DE PRESIDENT?