GELUK BIJ EEN ONGELUK OPMAAT NAAR DE VERKIEZINGEN

 We schrikken op van ons ontbijt door de klap van een aanrijding. Een automobiliste die mensen naar het Academisch Ziekenhuis heeft gebracht, zoekt een parkeerplaats. In een moment van onoplettendheid ziet zij niet dat de auto’s vóór haar stilstaan voor het verkeerslicht. Zij rijdt tegen haar voorganger aan. Haar auto is flink beschadigd.

Continue ReadingGELUK BIJ EEN ONGELUK OPMAAT NAAR DE VERKIEZINGEN

STROOMUITVAL EN WATERTEKORT LOPEN DE SPUIGATEN UIT

De afgelopen jaren blijkt stroomuitval en het tekort aan water in de verschillende buurten, een normale zaak te zijn geworden. In be-paalde gebieden lijkt de stroomonderbreking een traditie te zijn geworden. Echter merken we maandelijks wel de stijgingen van de nutsvoorzieningen. Niemand die hiervoor ter verantwoording wordt geroepen.

Continue ReadingSTROOMUITVAL EN WATERTEKORT LOPEN DE SPUIGATEN UIT

LAK AAN UNESCO, STALEN CONSTRUCTIE PARKEERGARAGE REEDS OPGETROKKEN

De fundering en de stalen constructie voor een parkeergarage van 10 verdiepingen hoog naast het Spanhoek Hotel aan de Domineestraat, recht tegenover het Yogh Hospitality Hotel, staat er inmiddels. Volgens informatie verkregen door Keerpunt, bestaan er twijfels of de bouw van de parkeergarage wel wordt uitgevoerd met de noodzakelijke bouwvergunning van het ministerie van Openbare Werken.

Continue ReadingLAK AAN UNESCO, STALEN CONSTRUCTIE PARKEERGARAGE REEDS OPGETROKKEN
Read more about the article ERE WIE ERE TOEKOMT
Desiré Bouterse moet op woensdag 22 januari 2020, voor de Krijgsraad in persoon verschijnen. (Foto: FB pagina Desire Bouterse)

ERE WIE ERE TOEKOMT

Desi Bouterse werd eerder dit jaar veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982, waarbij vijftien prominente tegenstanders van zijn militaire regime werden geëxecuteerd. De veroordeling vertegenwoordigt een zeldzaam moment van gerechtigheid voor de slachtoffers en hun families, na jaren van onduidelijkheid en straffeloosheid. Ondanks zijn veroordeling en huidige onderduikstatus, blijft Bouterse een controversieel figuur die in bepaalde kringen aanzien geniet.

Continue ReadingERE WIE ERE TOEKOMT

BESTRIJDEN VAN FRAUDE, CORRUPTIE EN WITWASSEN

De SEOB heeft recentelijk gepleit voor een vervolgprogramma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), met als doel de institutionele versterking van Suriname te waarborgen en duurzame overheidsfinanciën te bevorderen. De aanbevelingen van de SEOB zijn veelzijdig en richten zich op verschillende cruciale gebieden van het financieel en institutioneel beleid.

Continue ReadingBESTRIJDEN VAN FRAUDE, CORRUPTIE EN WITWASSEN

RAGHOEBARSING SPEELDE CRUCIALE ROL IN HERSTEL ECONOMIE

In 2001 heeft Kermechend Stanley Raghoebarsing, meer bekend als ‘Stan’, als minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS), een cruciale rol gespeeld in het economische herstel van Suriname. Tijdens zijn ambtsperiode wist hij de financiële chaos die het land trof na de regering van Jules Wijdenbosch (1996-2000), te beheersen.

Continue ReadingRAGHOEBARSING SPEELDE CRUCIALE ROL IN HERSTEL ECONOMIE

DE MACHT LIGT BIJ HET VOLK

 De werkelijke politieke macht ligt gelukkig na 1987, in dit land, wederom in handen van het volk. Natuurlijk zijn we niet vergeten dat er in december 1990 nog een staatgreep werd gepleegd door lieden die dachten, dat ze de machtstaat toch weer zouden kunnen doen gelden. Maar na 1991 hebben we gelukkig een parlementaire democratie en mogen weer naar de stembus om na vijf jaar, te bepalen aan wie regeermandaat zal worden verstrekt.

Continue ReadingDE MACHT LIGT BIJ HET VOLK