NDP-VERKIEZINGEN POLITIEKE AARDVERSCHUIVING

Met Ramon Abrahams, Ashwin Adhin, Sergio Akiemboto, Soewarto Moestadja, Faizal Abdoelgafoer, Ricardo Panka, Ingrid Bouterse-Waldring, Caroline Heilbron en Rossellie Cotino als bestuursleden en Jenny Simons als gekozen voorzitter van de NDP, heeft de partij zoals Rabin Parmessar dat zelf zegt, vriend en vijand verrast en wel op meerdere manieren.

Continue ReadingNDP-VERKIEZINGEN POLITIEKE AARDVERSCHUIVING

BRUNSWIJK ZIJN EGO IS ‘INTEGER’?

Ronnie Brunswijk is rijker en rijker geworden, terwijl de staatskasgelden opdrogen en daarna de schulden opstapelden. Dit is de politieke realiteit. Het ministerie van TCT was geen hoogvlieger tijdens zijn deelname aan het kabinet Venetiaan III. Politieke noodzaak en een ferme hand van controle vanuit Venetiaan en Sardjoe, hielden Brunswijk en Amafo in het gareel.

Continue ReadingBRUNSWIJK ZIJN EGO IS ‘INTEGER’?

NL en WJPC organiseren crisisrespons event

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op donderdag 11 juli 2024 hebben het Nationaal Leger en het William J. Perry Center (WJPC) een eendaags evenement georganiseerd gericht op crisisrespons.  Er waren negentien deelnemers aanwezig van verschillende departementen, waaronder het Korps Politie Suriname, het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de Kustwacht en officieren van het Nationaal Leger.

Continue ReadingNL en WJPC organiseren crisisrespons event

Twee mannen gewond geraakt bij brute beroving te 21 Pasie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De politie van Brownsweg kreeg op woensdag 17 juli 2024 melding van een beroving te 21 Pasie, waarbij een slachtoffer S.S. (35) een schotwond heeft opgelopen en met spoed naar de medische zending is gebracht voor medische hulp. De militairen van post Brownsweg, politie Brownsweg en politie Kraboe Doi reden naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen troffen ze de twee andere slachtoffers aan, waarvan het slachtoffer K.B. niet aanspreekbaar was. Het derde slachtoffer A.M. bleef ongedeerd.

Continue ReadingTwee mannen gewond geraakt bij brute beroving te 21 Pasie

Ruwe olie kan door beperkte productieprikkels stijgen naar USD 100 per vat

 Volgens een rapport van JP Morgan, geciteerd door Forexlive, zouden de prijzen voor West Texas Intermediate (WTI) ruwe olie het komende jaar kunnen stijgen naar USD 100 per vat. De investeringsbank schat dat de evenwichtsprijs van WTI momenteel rond USD 70 per vat ligt, wat volgens hen te laag is om de productie te stimuleren.

Continue ReadingRuwe olie kan door beperkte productieprikkels stijgen naar USD 100 per vat

EMFI: ‘Macro-economische hervormingen werpen na vier jaar vruchten af’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“Bijna vier jaar zijn verstreken sinds president Chandrikapersad Santokhi op 13 juli 2020 aantrad, en ondanks een hobbelige start, beginnen zijn macro-economische hervormingen eindelijk vruchten af te werpen. De lokale munt is sinds september vorig jaar sterker geworden, wat heeft geleid tot een stijging van 24,2 procent op jaarbasis in juli.

Continue ReadingEMFI: ‘Macro-economische hervormingen werpen na vier jaar vruchten af’

IDB: ‘Bijstandsprogramma’s bereiken de meest kwetsbaren niet’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De nieuwste armoede- en gelijkheidsbeoordeling voor Suriname, gebaseerd op de IDB SLC 2022, biedt cruciale inzichten in een omgeving met beperkte data. Dit onderzoek, dat interviews omvat met ongeveer 2.500 huishoudens en 7.500 individuen, presenteert de eerste wereldwijd vergelijkbare armoedemaatregelen voor Suriname sinds 1999. De beoordeling sluit aan bij de aanpak van het Surinaamse Armoedecomité en maakt gebruik van een asset-based raamwerk.

Continue ReadingIDB: ‘Bijstandsprogramma’s bereiken de meest kwetsbaren niet’