Transvaal niet van plan te verliezen tegen Inter Moengotapoe

  • Post author:
  • Post category:Sport

Transvaal zal het in het komendr weekend opnemen tegen Inter Moengotapoe. De wedstrijd zal aanstaande zondag gespeeld worden in het Franklin Essed Stadion. Transvaal dat zich momenteel op de nummer 1 positie bevindt in de competitie en op de hielen wordt gezeten door Robinhood, is niet van plan punten te verliezen tegen Inter Moengotapoe.

Continue ReadingTransvaal niet van plan te verliezen tegen Inter Moengotapoe

GUYANESE DRUGSKARTELS

Shaheed ‘Roger’ Khan, ooit Guyana's meest beruchte drugsbaron, stond bekend om zijn luxe levensstijl en uitgebreide criminele activiteiten. Hij werd in 2006 in Amerikaanse documenten, gepubliceerd via Wikileaks, vergeleken met de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Khan leefde als een pre-koloniale vorst in Guyana, waar hij onder andere openbare grond kocht van een suikerfabriek en een bos exploiteerde in Essequibo.

Continue ReadingGUYANESE DRUGSKARTELS

Rotary Club of Paramaribo Quota doneert voor ruim USD 43.000 aan medische apparatuur

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op woensdag 3 juli vond de symbolische overhandiging plaats van apparatuur door Rotary Club of Paramaribo Quota aan de Vereniging van Kinderartsen in Suriname (VKS). Deze medische apparaten met een waarde van ruim USD 43.000,- werd gedoneerd ten behoeve van de kinderzorg in Suriname. De overhandiging vond plaats in het Diakonessen Ziekenhuis.

Continue ReadingRotary Club of Paramaribo Quota doneert voor ruim USD 43.000 aan medische apparatuur

Guyana dankzij olie-inkomsten een van de rijkste landen van de CARICOM

Guyana maakt een snelle opmars op de ranglijst van economieën met hoge inkomens, zoals gerapporteerd door de Wereldbank. Het land, dat vorig jaar voor het eerst tot deze groep behoorde, steeg vier plaatsen naar de 63e plaats op basis van de economische groei in 2023.

Continue ReadingGuyana dankzij olie-inkomsten een van de rijkste landen van de CARICOM

Kenki Denki-project richt zich op sociale cohesie en zelfredzaamheid

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De presidentiële werkgroep Wijken In Ontwikkeling, heeft de uitdagende taak op zich genomen om de armoede en leefomstandigheden in de wijk Devisbuiten (Texas) aan te pakken. Met haar nieuwe pilotproject ‘Kenki Denki’, wil de werkgroep een verschil maken in een wijk waar armoede, criminaliteit en overbewoning veel voorkomen. De werkgroep heeft als doel duurzame armoedebestrijding en zelfredzaamheid te bevorderen. “In deze wijk heerst armoede, zijn er veel laagopgeleide alleenstaande moeders, tienermoeders, drop-outs, overbewoning, hangjongeren, en weinig recreatiemogelijkheden, wat vaak leidt tot criminaliteit”, zegt Judith Wijngaarde, secretaris van de werkgroep.

Continue ReadingKenki Denki-project richt zich op sociale cohesie en zelfredzaamheid

Olieproductie Guyana genereert maandelijks ruim USD 1,5 miljard

De olieproductie voor de kust van Guyana genereert momenteel meer dan 1,5 miljard dollar per maand, volgens Philip Rietema, vicepresident van ExxonMobil Guyana. Tijdens een recente uitzending van de Guyana Energy Perspectives Podcast, zei Rietema dat de dagelijkse productie inmiddels meer dan 600.000 vaten bedraagt. "De geproduceerde olie vertegenwoordigt een opbrengst die wordt verdeeld onder de bevolking van Guyana en onze aandeelhoudersgroep", aldus Rietema.

Continue ReadingOlieproductie Guyana genereert maandelijks ruim USD 1,5 miljard

President decoreert scheidend Chinese ambassadeur Han Jing

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft als blijk van waardering en dank de scheidende ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China in Suriname, gedecoreerd voor zijn bijzondere verdiensten. De diplomaat is benoemd tot Grootofficier in de Ere-Orde van de Palm. Bij de plechtigheid op 4 juli op het Presidentieel Paleis, waren parlementsvoorzitter Marinus Bee, leden van de Raad van Ministers, departementsdirecteuren en functionarissen van de Chinese ambassade aanwezig.

Continue ReadingPresident decoreert scheidend Chinese ambassadeur Han Jing

Drietal aangehouden met 500 xtc-tabletten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Na verkregen en uitgewerkte informatie zijn de verdachten G.L. (31), woonachtig in de omgeving van de Vuurvlinderstraat, D.M. (40), woonachtig in de omgeving van de Eddy Brumastraat en S.L. (30), woonachtig in de omgeving van Saron, op woensdag 3 juli 2024 door een gemengd team van de politie op een adres aan de Kwattaweg aangehouden.

Continue ReadingDrietal aangehouden met 500 xtc-tabletten

Opschonen Saramaccakanaal verloopt gestaag

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het opschonen van het Saramaccakanaal behoort tot een belangrijk ontwateringsproject, dat gekoesterd moet worden. Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) tijdens het bezichtigen van de werkzaamheden op donderdag 4 juli 2024. Het project, gefinancierd door een lening van 35 miljoen US-dollars van de Wereldbank, is gericht op het rehabiliteren en verbeteren van het Saramaccakanaalsysteem om de ontwateringsproblemen in Groot-Paramaribo aan te pakken. Volgens de bewindsman verloopt het opschonen vlot en wordt er samen met de aannemer, Infra International N.V. en ingenieursbureau ILACO, uitgekeken naar de oplevering eind deze maand.

Continue ReadingOpschonen Saramaccakanaal verloopt gestaag

Diko bekritiseert Brunswijk

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Romeo Diko, campagneleider van de Democratische Unie Suriname (DUS), heeft scherpe kritiek geuit op Ronnie Brunswijk, vicepresident en voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Diko beschuldigt Brunswijk ervan niet op te komen voor de belangen van de Saramaccaners.

Continue ReadingDiko bekritiseert Brunswijk

Regeringsraadsvergadering: Suriname steunt getroffen CARICOM-landen, grondenrechten hebben hoge prioriteit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens de recente regeringsraadsvergadering heeft president Chandrikapersad Santokhi aangekondigd, dat Suriname de nodige steun zal verlenen aan de CARICOM-landen die getroffen zijn door de orkaan Beryl. Tevens zullen de grondenrechten van tribale volkeren worden aangepakt. Daarnaast is er tijdens de vergadering op woensdag 6 juli goedkeuring verleend voor grondconversie voor in totaal 216 belanghebbenden. Tot slot gaf Ritesh Sardjoe, directeur van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, een presentatie over een voorstel inzake ‘Carbon Credit Guidelines Suriname’.

Continue ReadingRegeringsraadsvergadering: Suriname steunt getroffen CARICOM-landen, grondenrechten hebben hoge prioriteit