NDP EN DE ZEVEN DWERGEN

Met de ondertekening van het convenant tot samenwerking tussen de NDP, HVB, Nieuw Suriname en PDO, heeft de NDP vroeg in het verkiezingsjaar, oude be-kenden aan zich weten te binden, etnische diversiteit ingekocht en lekkage en versplintering van stemmen weten te voorkomen. Abrahams, die als waarnemend voorzitter de NDP vertegenwoordigt bij dit en vrijwel elk moment, sinds het op de vlucht slaan van Bouterse, heeft bij de vragenronde zijn ambities voor het voorzitterschap doen doorschemeren.

Continue ReadingNDP EN DE ZEVEN DWERGEN

Asabina: ‘Leerlingen binnenland voor zoveelste keer uitgesloten’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

BEP-parlementariër Ronny Asabina heeft de afgelopen week in het parlement zijn misnoegen geuit met betrekking tot het herkansingsproject waarmee het ministerie van Onderwijs van plan is te starten, maar waarbij de scholen in het binnenland, met uitzondering van Brokopondo, zijn uitgesloten van deelname. Het project heeft tot doel leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs in staat te stellen hun cijfers te verbeteren en alsnog over te gaan naar het volgende leerjaar.

Continue ReadingAsabina: ‘Leerlingen binnenland voor zoveelste keer uitgesloten’

De toxische mix van angstige kiezers en calculerende politici

Crisissituaties brengen dingen naar buiten die normaliter onzichtbaar blijven.  De maatschappelijke crisis laat geen enkele sector of laag van de samenleving ongemoeid.  Ecologische, economische, politieke, culturele en psychologische stoornissen grijpen op elkaar in en versterken elkaar, sterk gestimuleerd door sociale media.  Alles verandert in hoog tempo op  alle levensgebieden. 

Continue ReadingDe toxische mix van angstige kiezers en calculerende politici

DE VROUW MISBRUIKT DE VROUW VOOR EIGEN POLITIEKE BELANGEN

Vrouwen willen zeer terecht, als gelijkwaardig aan mannen gezien worden. Het zou een non issue moeten zijn, maar de realiteit is in sommige streken helaas anders. Er zijn tal van redenen waarom vrouwen onevenredig vertegenwoordigd zijn in de politiek, in het openbaar bestuur of in managementfuncties. De hele wereld moet nog een inhaalslag maken.

Continue ReadingDE VROUW MISBRUIKT DE VROUW VOOR EIGEN POLITIEKE BELANGEN

EEN LOOPJE MET HET MINAMATA-VERDRAG

Misschien is het gewoon om de aandacht een beetje af te leiden, en te doen of we daadwerkelijk iets willen gaan doen aan de kwikvergiftiging in stad en binnenland. Er wordt deze dagen wederom gesproken over de controle op goudbranderijen in onze hoofdstad, om te kijken of deze bedrijven wel de benodigde filterinstallaties op hun schoorstenen hebben en niet langer de gehele bevolking vergiftigen met een veel te hoge concentratie aan kwikdampen. Veel babbelen en weinig doen, daar zijn we bij Keerpunt voor wat betreft dit vraagstuk, meer dan gewend aan geraakt in de afgelopen decennia.

Continue ReadingEEN LOOPJE MET HET MINAMATA-VERDRAG