Betalingsachterstand Summerschool 2022

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft tijdens een regeringspersconferentie verteld, dat het ministerie nog een betalingsachterstand heeft bij 50 leerkrachten en 10 begeleiders, die zich hadden opgegeven voor de ‘Summerschool’ in 2022. De Summerschool is opgezet in een structuur van tien dagen in 2022. Ori benadrukte verder dat het ministerie alle stukken in orde heeft  gemaakt, deze liggen bij het ministerie van Financiën en Planning.

Continue ReadingBetalingsachterstand Summerschool 2022

Guyana bereid tot diplomatieke gesprekken met Venezuela na verkiezingen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De president van Guyana, Irfaan Ali, heeft gezegd open te staan voor het hernieuwen van diplomatieke gesprekken met Venezuela, zodra de huidige verkiezingsperiode is afgelopen. Tijdens een persconferentie op 20 juni, benadrukte president Ali het belang van vreedzame dialoog en regionale stabiliteit, terwijl hij ook plannen onthulde om de grensveiligheid te versterken.

Continue ReadingGuyana bereid tot diplomatieke gesprekken met Venezuela na verkiezingen

Nieuwe machines aangeschaft voor OW

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, heeft vorige week woensdag voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers verklaard dat het ministerie onlangs nieuwe machines heeft aangeschaft, deze worden optimaal ingezet bij zijn werkzaamheden. Dankzij deze uitbreiding kan het ministerie meer verzoeken behandelen en de districten beter van dienst zijn.

Continue ReadingNieuwe machines aangeschaft voor OW

Brunswijk: ‘Verkiezingsstrijd 2025 gaat om leiders, niet om partijen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

‘’De verkiezingen van mei 2025 zullen niet gaan om partijen, maar om leiders’’, zei ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zaterdagavond in Nickerie op een druk bezochte massameeting. ‘’Zij hadden gedacht ABOP te breken, maar dat lukt niet.’’ Brunswijk zei dat juist omdat de verkiezingsstrijd om leiders zal gaan, hij niet bang is. "Omdat mi sabi dat mi na wan tof leider’’, aldus Brunswijk.

Continue ReadingBrunswijk: ‘Verkiezingsstrijd 2025 gaat om leiders, niet om partijen’

Olympic Day dit jaar groots gehouden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Dit jaar is het evenement ‘The Olympic Day’ op het Onafhankelijkheidsplein en in de Congreshal gehouden. Het evenement dat gisteren was georganiseerd door het Surinaams Olympisch Comité (SOC), wordt jaarlijks op 23 juni gehouden en heeft tot doel het wereldwijd vieren van ‘The Olympic Movement’. Ook is het de bedoeling dat een gezonde en actieve levensstijl met dit evenement gepromoot wordt.

Continue ReadingOlympic Day dit jaar groots gehouden

Zwaar bewapende criminelen beroven meerdere personen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het afgelopen weekend hebben gemaskerde en zwaar bewapende criminelen op de weg naar Apoera, een aantal personen overvallen en beroofd van hun bezittingen. Het gaat vermoedelijk om zeven criminelen die gewapend waren met machinegeweren. Een van de slachtoffers is een penitentiaire ambtenaar, die beroofd werd van zijn dienstwapen en een onbekend aantal patronen.

Continue ReadingZwaar bewapende criminelen beroven meerdere personen

NOB verhoogt leenplafond voor Productie Krediet Fonds naar SRD 5 miljoen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) heeft het leenplafond voor het Productie Krediet Fonds (PKF) verhoogd naar SRD 5 miljoen, om de productie en export in Suriname te stimuleren. Dit initiatief biedt bedrijven uitgebreide financieringsmogelijkheden om de start of uitbreiding van hun activiteiten te bevorderen, vooral in sectoren die import vervangen, goederen exporteren of waarde toevoegen aan de Surinaamse economie.

Continue ReadingNOB verhoogt leenplafond voor Productie Krediet Fonds naar SRD 5 miljoen

Minister Mathoera: ‘Grote daling criminaliteit merkbaar’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Krishna Mathoera, minister van Defensie, heeft onlangs op een persconferentie gezegd, een ernstige daling te merken in de criminaliteitsgegeves. De cijfers zullen volgens Mathoera gepresenteerd worden door het ministerie van Justitie en Politie. De afgelopen weken zijn er ook twee gewelddadige overvallen geweest op winkeliers. “De veiligheid moet op een hoger niveau gebracht worden”, benadrukte de minister.

Continue ReadingMinister Mathoera: ‘Grote daling criminaliteit merkbaar’

Ori bereid gepensioneerden in te zetten voor wegwerken achterstanden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, heeft tijdens een onlangs gehouden persconferentie gezegd, dat de inzet van gepensioneerden en studenten van de universiteit nodig zal zijn om de leerachterstand van pupillen weg te werken, als de leerkrachten weigeren hieraan mee te werken.

Continue ReadingOri bereid gepensioneerden in te zetten voor wegwerken achterstanden

LAST VAN HANGJONGEREN

Buurtbewoners ondervinden last van jongeren die doelloos rondhangen op hoeken van straten, bij winkels en bij scholen. Luid en ongemanierd gedrag, confrontaties, provocaties, beschadigingen, onverantwoorde verkeersdeelname en openbaar onder invloed zijn van alcohol, verstoord de rust en het gevoel van veiligheid. Justitie is overbelast met harde, gewelddadige criminaliteit en de instanties zoals districtscommissariaten en het Directoraat Jeugdzaken, hebben geen duidelijk beleid om de situatie te verbeteren.

Continue ReadingLAST VAN HANGJONGEREN

IMF HEEFT TOCH VOORDELEN GEHAD?

Het lopende IMF-programma heeft de zesde beoordeling ondergaan en Suriname heeft het controlemoment goed afgerond. Grofweg USD 62 miljoen wordt vrijgegeven, als on-derdeel van inmiddels USD 350 miljoen. De maatregelen hebben een tol geëist op de koopkracht en het IMF erkent dat het sociaal vangnet onvoldoende aandacht heeft genoten.

Continue ReadingIMF HEEFT TOCH VOORDELEN GEHAD?

LEIDERSCHAP EN PALEISREVOLUTIE

Desi Delano Bouterse, couppleger, voormalig bevelhebber van het Nationaal Leger, oud-president en voorzitter van de Nationale Democratische Partij, NDP, is na een vonnis van 20 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor zijn deel in de moorden van 8 december 1982, voortvluchtig en zal bij de komende verkiezingen van mei 2025, niet langer als voorzitter van de NDP kunnen optreden. Nog minder zal hij op de kiezerslijst van zijn partij kunnen prijken.

Continue ReadingLEIDERSCHAP EN PALEISREVOLUTIE