REGERING NEEMT WEDEROM LOOPJE MET LOONSVERHOGING

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, bevestigde eerder deze week dat de koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren, zal worden uitbetaald tot en met december van dit jaar. Hierover is al overeenstemming bereikt met de vakbeweging. Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) merkte op, dat er inderdaad daarover overeenstemming is, maar de onderhandelingen zijn nog gaande. Dit ofschoon de regering had beloofd, een loonsverhoging te geven aan de ambetenaren.

Het is de zoveelste keer, dat met zaken betreffende de loonsverhoging, er met de pet naar wordt gegooid. Hoelang moeten de ambtenaren nog wachten? Bovendien wenst ze niet het juiste gewenste bedrag uit te keren. Eerder was met de vorige regering een akkoord bereikt een percentuele verhoging van 15 procent uit te keren. Nu onze munteenheid verder is gedevalueerd, moet dat alsnog mee worden genomen! Waarom kan dat niet geschieden?

Wie is Miskin om namens de totale ambtenarij te bepalen, dat er voorlopig nog geen loonsverhoging zal worden verstrekt? Het is steeds weer het geval met bepaalde vakbondsleiders die vermoedelijk omgekocht worden om zo de rust te bewaren.

Hoelang zullen de ambtenaren dit nog pikken? Wat moet er nog gebeuren, alvorens ambtenaren gaan doordrukken?

More
articles