BACOVENWINKEL

Jarikaba was net als Mariënburg een van de laatste actieve plantages met werkelijke productie, in ons land dat royaal gezegend is met een vruchtbare kustvlakte. De grootschalige bananenlandbouw kon op afzet en export rekenen. En hoewel zeker geen goudmijn, hebben veel families bestaanszekerheid ontleend aan eerlijk werk. Met voedselprijzen wereldwijd de laatste decennia in een stabiele opwaartse lijn, werden pogingen gedaan met de Belgische fruitgigant

Continue ReadingBACOVENWINKEL

EIGEN BELANGEN

De situatie waarin wij ons thans bevinden, is zorgwekkend en explosief. Het sociaal bestel rammelt aan alle kanten.  President Santokhi en de clan rondom hem, weten zich middels een nepotistisch en corruptief beleid tot nog toe staande te houden. Gesteund door een groep vakbondsleiders (in de volksmond de tjauw min-eters), hobbelt hij van het ene schandaal naar het andere. Ondanks de minachtige bejegening van het volk en de roep om op te stappen, gaat hij vrolijk verder met zijn desastreus beleid.

Continue ReadingEIGEN BELANGEN

VERLATEN PANDEN MOETEN OOK AANGEPAKT WORDEN!

Minister Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, zegt dat er maatregelen genomen zullen worden tegen eigenaren van verlaten en overwoekerde percelen en gebouwen. Dit initiatief heeft tot doel, het woonklimaat in diverse buurten te verbeteren. Echter, men moet dit initiatief niet beperken tot overwoekerde percelen, omdat ook het aantal verlaten panden is aan het toenemen is.

Continue ReadingVERLATEN PANDEN MOETEN OOK AANGEPAKT WORDEN!

DE POLITIEBOND EN POLITIEK

De tactieken van de groep Hellings, Gentle, Atompai en een handvol aanverwanten die een decennium hun onmiskenbare stempel gedrukt hebben op de politiebond, het verenigingswezen, de sport, woningbouw en activisme, waren herkenbaar in de etalage bij de luidruchtige toetreding van Poetini (voorheen Milando) Atompai tot de NPS.

Continue ReadingDE POLITIEBOND EN POLITIEK

REGERING NEEMT WEDEROM LOOPJE MET LOONSVERHOGING

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, bevestigde eerder deze week dat de koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren, zal worden uitbetaald tot en met december van dit jaar. Hierover is al overeenstemming bereikt met de vakbeweging. Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) merkte op, dat er inderdaad daarover overeenstemming is, maar de onderhandelingen zijn nog gaande. Dit ofschoon de regering had beloofd, een loonsverhoging te geven aan de ambetenaren.

Continue ReadingREGERING NEEMT WEDEROM LOOPJE MET LOONSVERHOGING

SAMENLEVING MERKT NIETS VAN EBS-VERHOGING?

“Bij meer dan 92 procent van de mensen die een aansluiting van de EBS heeft, zijn de tarieven niet verhoogd”, aldus minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning op een regeringspersconferentie. De minister zei dat de meeste mensen die onder het verbruik van 900 kWh zitten, een significante tijdelijke korting krijgen op de energietarieven.

Continue ReadingSAMENLEVING MERKT NIETS VAN EBS-VERHOGING?

NURMOHAMEDISME

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, deed op de reguliere vergaderdag van de Raad van Ministers, de volgende uitspraak: “Laten we stoppen met uitschelden. Er zijn honderden mensen die uitschelden naar ministers. Dat gedoe moet ophouden in dit land, want dat demotiveert ministers en de regering.

Continue ReadingNURMOHAMEDISME
Read more about the article SIMONS IS STEUNPILAAR GEWEEST VAN 40 JAAR BOUTERSE-POLITIEK
De Terugroepwet is een groot probleem. Het is een ongrondwettelijke wet en zit slecht in elkaar. Dit zegt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, over de kwestie van de Pertjajah Luhur en de twee leden Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen.

SIMONS IS STEUNPILAAR GEWEEST VAN 40 JAAR BOUTERSE-POLITIEK

Ondanks de roep om vrouwelijke leiders. Ondanks de roep om ervaring. Ondanks de lichtpunten zonder de donkere schaduw. Ondanks het ontbreken van stiefkinderen met handgranaten. Ondanks het keurige gezinsleven. Ondanks de afstand tot Hoefdraad en Van Trikt - is Jenny Simons geen nieuwe richting of uitweg vanuit het tijdperk Bouterse.

Continue ReadingSIMONS IS STEUNPILAAR GEWEEST VAN 40 JAAR BOUTERSE-POLITIEK

TOENAME DAKLOZEN BINNENSTAD VEREIST AL JAREN DRINGENDE AANPAK

De dagelijkse verzorging van daklozen aan de Waterkant en het Kerkplein, met eten en drank, is een nobele daad van verschillende organisaties en individuen. Gezien de economische situatie in het land en het gebrek aan opvangvoorzieningen door de overheid, is dit initiatief lovenswaardig. Echter, deze goedbedoelde hulp heeft een onvoorziene consequentie: het aantal daklozen in deze gebieden lijkt de afgelopen jaren significant toe te nemen.

Continue ReadingTOENAME DAKLOZEN BINNENSTAD VEREIST AL JAREN DRINGENDE AANPAK