GRATIS LESSEN BESTAAN NIET!

“Er kan geen vergelijking gemaakt worden met de naschoolse opvang. Er is geen extra budget gereserveerd om de extra lessen te bekostigen op scholen’’, zei onderwijsminister Henry Ori op een persconferentie, na de raadsvergadering van het kabinet. De lessen zullen volgens Ori, door een groep gemotiveerde leerkrachten verzorgd worden.

De vraag is wie de gemotiveerde leerkrachten zijn en waar het ministerie die vandaan zal halen. Dit omdat de meeste leerkrachten al aan de verschillende bonden hebben laten weten, geen voorstander te zijn van dit project.

Wie gaat de extra uren die worden gemaakt, betalen? Hoe zit het met voeding, wanneer de lessen in de middag zullen worden voortgezet? Maar bovenal, waar zullen de extra leerkrachten vandaan worden gehaald, aangezien men niet van een leerkracht die de hele dag voor de klas heeft gestaan, kan verwachten dat deze met dezelfde energie en enthousiasme, de middaglessen zal voortzetten.

De concentratie zal steselmatig afnemen en het resultaat hiervan, zal duidelijk merkbaar zijn. Maar ook de overvolle leslokalen zullen bijdragen aan de verminderde concentratie van de leerkrachten.

De pedagogen waren een maand geleden al in actie, omdat ze vinden dat ze niet genoeg verdienden. Wat zal maken dat ze nu plotseling gemotiveerd zijn? Erger nog, dat men nu plannen heeft lessen voort te zetten in de vakantie!

Dus de leerkrachten moeten uitgeven aan brandstof om fouten die door de overheid zijn gemaakt te corrigeren. Het doorstroombeleid was de grootste fout!

More
articles