GRATIS LESSEN BESTAAN NIET!

“Er kan geen vergelijking gemaakt worden met de naschoolse opvang. Er is geen extra budget gereserveerd om de extra lessen te bekostigen op scholen’’, zei onderwijsminister Henry Ori op een persconferentie, na de raadsvergadering van het kabinet. De lessen zullen volgens Ori, door een groep gemotiveerde leerkrachten verzorgd worden.

Continue ReadingGRATIS LESSEN BESTAAN NIET!

SCHAAMTELOOSHEID BEWEZEN

Aanstaande zondag is het precies een jaar geleden, dat deze krant er melding van maakte, dat dieven grote schade hadden veroorzaakt aan de koperen koepel op de toren van het monumentale gebouw, gelegen aan de Tamarindelaan tegenover het Onafhankelijkheidsplein, alwaar het ministerie van Financiën decennialang in ondergebracht was. Hele delen uit de koperen koepel waren weggehakt en ontvreemd en hadden gapende gaten overgelaten, waardoor bij weer en wind, er enorme schade dreigde te ontstaan.

Continue ReadingSCHAAMTELOOSHEID BEWEZEN

BOUVA UIT DNA GEZET

Assembleelid Melvin Bouva werd bij de vergadering van 13 juni 2024 in persoon besproken door het lid Mahinder Jogi. Bouva werd het woord ontnomen en de zaal uitgezet door waarnemend voorzitter Dew Sharman, die te kennen gaf dat buiten de microfoon ongepast taalgebruik zou zijn gebruikt. Fractievoorzitter van de NDP, Parmessar, kwam hiertegen in protest en gaf te kennen dat de procedurele regels niet gevolgd zijn bij het ontzeggen van toegang tot de vergadering.

Continue ReadingBOUVA UIT DNA GEZET

Voortgang Makandra-programma: Plenaire sessies en veldbezoek ter versterking waterbeheer

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De uitvoering van het Makandra-programma, een samenwerking tussen Suriname en de Nederlandse overheid op het gebied van klimaatmitigatie en -adaptatie, verloopt gestaag. Het project dat door de organisatie Wereld Waternet wordt uitgevoerd, heeft als doel een adviserende rol te vervullen en te voorzien in capaciteitsversterking aangaande integraal waterbeheer in Suriname.

Continue ReadingVoortgang Makandra-programma: Plenaire sessies en veldbezoek ter versterking waterbeheer

MinOWC wordt versterkt met nieuwe inspecteurs

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een streng selectieproces opgezet om nieuwe inspecteurs aan te trekken en de vergrijzing binnen het inspectieapparaat tegen te gaan. Deze inspanning maakt deel uit van een bredere transitie van het inspectieapparaat, die inmiddels al acht maanden in gang is. De eerste ronde van de selectieprocedure is al succesvol afgerond. De kandidaten moesten een grondig interview doorstaan, waarin ze vragen over zichzelf en diverse inspectiezaken moesten beantwoorden. Na deze ronde is een groep kandidaten afgevallen.

Continue ReadingMinOWC wordt versterkt met nieuwe inspecteurs

Raad van Bestuur IMF voltooit 6e evaluatie voor Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de zesde evaluatie onder de Extended Fund Facility (EFF)-regeling voor Suriname afgerond, waardoor een onmiddellijke aankoop mogelijk is ter waarde van SDR 46,7 miljoen (ongeveer USD 61,5 miljoen), waarvan SDR 19,1 miljoen (ongeveer USD 25,2 miljoen) zou gaan naar begrotingssteun.

Continue ReadingRaad van Bestuur IMF voltooit 6e evaluatie voor Suriname

RRV bespreekt grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In de laatstgehouden regeringsraad vergadering (RRV) onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, was de focus gericht op grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid. Tijdens de RRV op woensdag 19 juni is daarbij een presentatie gehouden door Nasier Eskak, directeur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, over de diverse uitdagingen die er zijn op het gebied van personeelsbeleid.

Continue ReadingRRV bespreekt grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid

DSB rapporteert nettowinst; Ashna Kamta voorgedragen als nieuwe directeur en CRO

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamsche Bank N.V. (DSB) rapporteert een nettowinst van SRD 371 miljoen over het boekjaar 2021 en benoemt Ashna Kamta tot derde statutair directeur en Chief Risk Officer (CRO). Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders  (AVA) van De Surinaamsche Bank N.V. (DSB) op woensdag 19 juni 2024, heeft de Raad van Commissarissen (RvC) Ashna Kamta voorgedragen als derde statutair directeur van de bank.

Continue ReadingDSB rapporteert nettowinst; Ashna Kamta voorgedragen als nieuwe directeur en CRO

Jogi: ‘Waar was Brunswijk de afgelopen vier jaar?’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Mahinder Jogi, VHP- parlementariër, heeft tegenover TBN Prime Alert te kennen gegeven, moeite te hebben met het feit dat ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, een heleboel heeft beloofd aan de Nickeriaanse gemeenschap tijdens de laatstgehouden meeting. Jogi vraagt zich af, wat ABOP heeft gedaan voor het district Nickerie. Ook de beloftes snapt de parlementariër niet, van het regelen van dokterskaarten tot percelen. Waar was de vicepresident de afgelopen vier jaar, wilde Jogi weten.

Continue ReadingJogi: ‘Waar was Brunswijk de afgelopen vier jaar?’

ABOP: ‘Bouw van de brug geen hoogste prioriteit’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bouw van de brug tussen Suriname en Guyana over de Corantijn zou in feite geen prioriteit moeten hebben. Dit zei ABOP ondervoorzitter Marinus Cambiel tijdens een partijbijeenkomst  in het district Nickerie.  Volgens Cambiel, zou de regering de aandacht moeten vestigen op de infrastructuur waarbij straten en zij-wegen, waar men dagelijks gebruik van maakt, geasfalteerd moeten worden.

Continue ReadingABOP: ‘Bouw van de brug geen hoogste prioriteit’