WAT EEN TONEEL!

Vicepresident Ronnie Brunswijk en directeur Leo Brunswijk van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS), zijn volgens hen de motor geweest achter de oplossing, die partijen woensdag hebben kunnen bereiken, in de EBS-kwestie. Zowel Marciano Hellings, voorzitter van de Ogem Werknemers Organisatie (OWOS) als directeur Brunswijk, bevestigden tegenover de media op de stoep van het regeringsgebouw, de rol van ‘Mama Brunswijk’. Bondsvoorzitter Hellings heeft ook verklaard, de afgelopen dagen door de vicepresident naar Moengo te zijn uitgenodigd. Hij ontkende dat dit in alle stilte is gebeurd. Na het geheel, omhelsden de twee kemphanen elkaar vredig onder het gejuich van de leden.

Opvallend was dat op het moment dat de directeur aankwam, de leden ook aanwezig waren bij de vicepresident voor een gesprek. Het leek meer op een geplande actie tussen het bestuur, de directeur en de vicepresident. Waarom moest de bondsvoorzitter zich aanmelden in de woning van de vicepresident op Moengo? Waarom zijn de leden die de strijd voortdurend hebben ondersteund, nimmer in kennis gesteld over deze ontmoeting? Geruchten doen de ronde, dat er geld ter beschikking is gekomen in deze kwestie en dat de leden zoals verwacht, het gelag moeten betalen. Als makke lammetjes werden zij geleid naar de werkvloer.

Het was ook duidelijk dat de directeur voorbereid was op hetgeen zou volgen, vandaar zijn provocerende gedrag naar de werkers. In ieder geval zijn we blij dat de rust is teruggekeerd en dat we dit probleem achter ons kunnen laten.

More
articles