WONINGBOUWPROJECT REEBERG STOPGEZET?

In een uitgegeven verklaring afkomstig van de Communicatie Dienst Suriname (CDS), zegt de regering dat vier woningbouwprojecten zijn stopgezet. Het gaat onder meer om het project waarbij het startsein het grootst zou zijn gegeven, namelijk het woningbouwproject Reeberg. Ook drie andere projecten – Bomapolder, Peprepin en Charlesburg – zijn stopgezet. Volgens een presidentiële verklaring betreft het in dezen de schorsing van beleidsverklaringen en toewijzingsbeschikkingen uitgegeven vanaf 4 juli 2022. De president trekt hiermee de uitgegeven beschikkingen in.

Wat is de reden hiertoe? Waarom in zo een stilte? De percelen waren met zoveel ceremonie uitgegeven.

Volgens de president zouden de mensen nog voor de verkiezingen in hun woningen kunnen gaan.

Echter merken we wederom een proces dat vanaf het aantreden van deze regering zich voordoet. Namelijk dat mensen bereidverklaringen hebben over percelen, maar deze niet kunnen betreden, of dat de projecten niet worden ontwikkeld.

De president moet komen uitleggen, waarom de projecten niet kunnen worden voortgezet. Wat is er misgegaan?

Ons bereikt de informatie, dat er sprake zou zijn van dubbele uitgiften van percelen. Personen hadden reeds in 2016 een beschikking over deze gronden. In het andere geval zou het gaan om gevangenisterrein dat zou zijn verkaveld. Intussen heeft de president zelf iemand afgevaardigd, om zaken op orde te stellen in het ministerie van GBB.

More
articles