DE GECREËERDE SCHAARSTE OM KOOKGASPRIJZEN TE VERHOGEN!

Afgelopen week werd de samenleving wederom geconfronteerd met de verhoging van kookgas. Dit nadat er haast nergens een gascilinder te verkrijgen was. Volgens bekomen informatie was het al duidelijk dat de prijzen voor propaangas zouden stijgen, maar werd dit ontkend door de overheid. De nieuwe tarieven voor gascilinders zijn als volgt vastgesteld: een 28 lbs gascilinder zal SRD 240 kosten, terwijl een 20 lbs SRD 195 moet opbrengen. De prijsverhoging heeft te maken met de geleidelijke afbouw van subsidies door de overheid. Deze maatregel is genomen om de financiële situatie van het land te verbeteren, onder andere door de subsidies op brandstoffen te verminderen.

Zelfs in het jaar van verlichting, zoals dat door de president is afgekondigd, is het steeds weer de samenleving die moet inleveren. Dit zonder haar goed voor te bereiden op de verhoging. Het is ook wederom het bedrijf dat onder de in opspraak geraakte directeur valt, en die zich intussen als heer en meester van de overheid gedraagt. Het is dezelfde meneer die geen sorry accepteert en die bereid is regels te vertrappen om zo zijn doel te bereiken. Hopelijk dat Ogane nu eindelijk uit de winst kan overleven, want dat was helaas niet het geval. Door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen werd eerder aangehaald, dat het bedrijf zwaar verlieslatend is.

De vraag is nu: Hoe redt een gezin, bestaande uit twee ouders en vijf kinderen, het nu met ook deze verhoging? Dit is opnieuw een zware last voor gezinnen. Hoeveel moeten deze mensen nog dragen? Hoeveel moet de samenleving nog dragen?

More
articles