HOE HEEFT BORDO ZIJN NAAM KUNNEN WIJZIGEN?

Afgelopen week werden we geconfronteerd met bescheiden waaruit blijkt dat de welbekende en intussen beruchte Bordo alias Moneyhond, een naamsverandering had ondergaan. Daarvan was ‘niemand‘ op de hoogte, terwijl in zulke gevallen het naar verluidt de procureur-generaal (PG) is die tekent. Echter, de PG beweert nimmer stukken te hebben ontvangen, waaruit zou moeten blijken, dat Bordo het verzoek heeft gedaan tot naamsverandering. Stukken zouden dus duidelijk zijn beland op het CBB, waar ABOP de leiding heeft. De partij die deel uitmaakt van de regering en waar deze Bordo een prominent lid van is.

Continue ReadingHOE HEEFT BORDO ZIJN NAAM KUNNEN WIJZIGEN?
Read more about the article DE GECREËERDE SCHAARSTE OM KOOKGASPRIJZEN TE VERHOGEN!
Gasbommen

DE GECREËERDE SCHAARSTE OM KOOKGASPRIJZEN TE VERHOGEN!

Afgelopen week werd de samenleving wederom geconfronteerd met de verhoging van kookgas. Dit nadat er haast nergens een gascilinder te verkrijgen was. Volgens bekomen informatie was het al duidelijk dat de prijzen voor propaangas zouden stijgen, maar werd dit ontkend door de overheid. De nieuwe tarieven voor gascilinders zijn als volgt vastgesteld: een 28 lbs gascilinder zal SRD 240 kosten, terwijl een 20 lbs SRD 195 moet opbrengen.

Continue ReadingDE GECREËERDE SCHAARSTE OM KOOKGASPRIJZEN TE VERHOGEN!

DNV BEWAPENDE BORDO TIJDENS REGERINGSTRANSITIE

Transitie, die hoopvolle tijd van gezagsoverdracht. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. Loyalisten verdwijnen en nieuwe vertrouwelingen verschijnen. En voor partijtoppers van nieuwe regeringspartijen is er soms wat collegialiteit. Zoals voor Bordo, die van DNV-directeur Veira een wapenbadge ontvangt, een week vóór de inauguratie.

Continue ReadingDNV BEWAPENDE BORDO TIJDENS REGERINGSTRANSITIE

Menzo: ‘Diasporaspelers hadden moeite met kunstgrasveld’

  • Post author:
  • Post category:Sport

Stanley Menzo, bondscoach van onze nationale selectie, heeft tijdens een persconferentie na de wedstrijd tegen St, Vincent & the Grenadines gezegd dat de diasporaspelers moeite zouden hebben gehad met het kunstgrasveld. Volgens hem was het droog, terwijl het normaal nat wordt gehouden. De Natio-internationals die overzees actief zijn, spelen voornamelijk op normale grasvelden.

Continue ReadingMenzo: ‘Diasporaspelers hadden moeite met kunstgrasveld’

Tyron Spong binnenkort weer in actie

  • Post author:
  • Post category:Sport

"Ik train dit jaar extra hard voor mijn come back, zowel in het boksen als kickboksen”, dit verklaarde de Surinaamse vechter Tyron Spong in gesprek met een buitenlands medium. Volgens Spong is het een kwestie van tijd alvorens hij weer in de ring staat. Over zijn toekomst zegt Spong, dat als je alleen maar aan geld denkt en niet meer aan sport, zal je klappen krijgen. Spong die letterlijk bij alle grote vechtsportorganisaties heeft meegedaan zegt geen spijt te hebben destijds weg te zijn gegaan bij Glory: "Daar heb ik geen spijt van, het heeft mij sterker gemaakt", zegt Spong.

Continue ReadingTyron Spong binnenkort weer in actie

Suriname toegetreden tot Egmont Group of Financial Intelligence Units

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Egmont Group is een wereldwijde organisatie die op alle continenten actief is voor de Financial Intelligence Units (FIUs) die lid zijn van de Financial Task Force. Suriname behoort tot de Caribbean Task Force. Op woensdag 5 juni heeft de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) plaatsgevonden voor de toetreding van FIU-Suriname tot de Egmont Group. In 2010 zijn er reeds pogingen ondernomen om lid te worden van de Egmont Group, maar vanwege een tekort aan wettelijke mechanismen en onderbrekingen om de organisatie ook als autoriteit te laten functioneren in alle deelgebieden van de organisatie, moesten er wijzigingen aangebracht worden.

Continue ReadingSuriname toegetreden tot Egmont Group of Financial Intelligence Units

Contestanten Miss Inheems Suriname bekend

De deelnemers van de eersteMiss Inheems Suriname verkiezing 2024 zijn al bekend. Elf meisjes doen er aan mee: Yaïsha Kliwon (21), Chenine Amoeita (22), Shanequa Comvalius (17), Shavarissa Scholsberg (16), Gabrielle Biswan (16), Adriana Henry (17), Jurgita Jubitana (15), Deborah Karwofodi (16), Sheniva Krimbo (20), Rivana Jubithana(17) en Halina Sabajo (16).

Continue ReadingContestanten Miss Inheems Suriname bekend

Regering zet in op rechtspositie ambtenaren en transparantie bij grondconversie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het grondconversieproces verloopt zeer effectief, zei president Chandrikapersad Santokhi tijdens de regeringsraadsvergadering (RRV) op woensdag 5 juni. Tijdens de vergadering zijn 157 nieuwe aanvragen goedgekeurd, wat de inkomsten op een totaal van SRD 60 miljoen heeft gebracht. Het staatshoofd voorspelt dat de inkomsten tegen het einde van het jaar dicht bij SRD 150 miljoen zullen liggen.

Continue ReadingRegering zet in op rechtspositie ambtenaren en transparantie bij grondconversie

Drie boeken overhandigd aan president Santokhi in kader van natuurbescherming

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het kader van milieubescherming zijn drie boeken samengesteld waarin een tiental documenten verwerkt is. Hierin zijn opgenomen het essentieel belang van het beschermen van het milieu en behouden van de biodiversiteit en strategieën om dit te waarborgen. Op dinsdag 4 juni sprak minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu de aanwezigen toe in Utopia Heritage, waarna hij exemplaren van de documenten ceremonieel overhandigde aan president Chandrikapersad Santokhi. Daarnaast hield ook de directeur van Suriname Conservation Foundation (SCF), Henna Uiterloo, een toespraak waarin zij het behouden en beschermen onderstreepte.

Continue ReadingDrie boeken overhandigd aan president Santokhi in kader van natuurbescherming