Rehabilitatieproject Waterkant officieel van start

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het kader van het behoud van het historisch erfgoed van Paramaribo, is vandaag het officiële startsein gegeven voor het rehabiliteren van de Waterkant, als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de aannemingsmaatschappij Baitali N.V. onder supervisie van ILACO Suriname N.V. Het project zal ongeveer vijftien maanden duren.

Continue ReadingRehabilitatieproject Waterkant officieel van start

4e editie SEOGS richt zich op offshore ontwikkeling

De vierde editie van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS) vindt van 4 t/m 7 juni plaats in Paramaribo, met als thema: ‘The next stage of success’. Staatsolie treedt opnieuw op als gastheer van het evenement, dat gehouden wordt in Royal Torarica Hotel & Resort. Dit jaar wordt een derde tentoonstellingshal geïntroduceerd en het programma omvat een vierdaagse topconferentie, een tweedaagse technische conferentie, tweedaagse workshops, rondetafelgesprekken, en empowermentprogramma's voor zowel vrouwen als jongeren.

Continue Reading4e editie SEOGS richt zich op offshore ontwikkeling

Staatsolie gastheer jaarvergadering New Producers for Sustainable Energy

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Van 3 tot en met 5 juni 2024 vindt in Paramaribo de jaarvergadering van de New Producers for Sustainable Energy (NP4SE) plaats, met Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. als gastheer. Ruim zeventig deelnemers uit vijftien landen komen bijeen om te bespreken hoe nieuwe producenten van duurzame energie, obstakels kunnen overwinnen en stimulansen kunnen benutten voor gasmonetisatie en emissiebeheer.

Continue ReadingStaatsolie gastheer jaarvergadering New Producers for Sustainable Energy
Read more about the article Nabestaanden betreuren het niet kunnen opsporen van Bouterse
Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, zegt dat de behandeling van de zaak in verzet van de hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces, ex-president en NDP-voorzitter Desiré Bouterse, ‘’super vlot’’ is gegaan. Hij is wederom veroordeeld tot 20 jaar cel, echter is er nog geen gevangenneming gelast. (foto: Johan de Randamie)

Nabestaanden betreuren het niet kunnen opsporen van Bouterse

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden van de 8 Decembermoorden, zegt dat familieleden van de slachtoffers zeer teleurgesteld zijn in de autoriteiten, die tot nu toe er niet in geslaagd zijn de voortvluchtige Bouterse en Dijksteel op te sporen. Essed: “We blijven erop vertrouwen dat de Surinaamse autoriteiten uiteindelijk - mogelijk met de hulp vanwege het buitenland - de voortvluchtige Bouterse en Dijksteel opsporen, zodat zij straf zullen kunnen uitzitten.”

Continue ReadingNabestaanden betreuren het niet kunnen opsporen van Bouterse
Read more about the article Al enkele weken tekort aan gascilinders
Gasbommen

Al enkele weken tekort aan gascilinders

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bewoners van de omgevingen Beekhuizen, Latour, Menckendam, Ramgoelamweg, Hannaslust en  Nieuwweergevondenweg, hebben hun misnoegen geuit tegenover de redactie van dagblad De West, omtrent een schaarste aan gascilinders die al enige tijd zeer voelbaar is. Volgens de buurtbewoners kunnen zij aldaar geen gascilinders aanschaffen, dus moeten ze naar andere wijken waar zij tegen hogere prijzen wel aan een gascilinder kunnen komen. Volgens hen is men op zeer sluwe wijze de prijzen aan het opkrikken. 

Continue ReadingAl enkele weken tekort aan gascilinders

Van Samson: ‘Communicatie regering Santokhi faalt na vier jaar’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Cedric Van Samson, VHP-parlementariër, heeft in gesprek met TBN benadrukt, dat de regering succesvol is geweest in het herstructureren van schulden met buitenlandse crediteuren, hetgeen de economische positie van Suriname heeft verbeterd. "Maar door haar slechte communicatie, mist de samenleving de impact en het effect van deze maatregelen", aldus Van Samson.

Continue ReadingVan Samson: ‘Communicatie regering Santokhi faalt na vier jaar’

MASSALE KAALKAP

We gaan er prat op dat we een van de groenste landen ter wereld zijn en de hyprocieten onder ons, beweren dat we dat wensen te blijven. Weer anderen stellen dat er geen verandering in de huidige status zal worden gebracht.

Continue ReadingMASSALE KAALKAP

‘DEZE REGERING MAG NOOIT MEER TERUGKEREN’

Ondanks de dwaze bubbel waarin Santokhi het volk in heeft gestort, en de steeds terugkerende science fiction verhalen, heeft hij de durf om te vragen voor een tweede termijn.  Bij grote delen van de bevolking is deze oproep met hoongelach ontvangen. Of Santokhi moet stekeblind zijn voor wat zich afspeelt in zijn omgeving, of hij leeft buiten de werkelijkheid. In mijn visie is dit een verontrustende constatering die verregaande consequenties kan hebben voor land en volk. Misschien is zijn brein toe aan een grondige renovatie, wie weet.

Continue Reading‘DEZE REGERING MAG NOOIT MEER TERUGKEREN’

BIJNA GEEN DOORKOMEN AAN

Het wordt met de dag erger. Het asociale parkeergedrag van automobilisten aan de Mr. Dr. J.C. de Mirandastraat. en dit allemaal pal tegenover de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen en Justitie en Politie. Juist het laatstgenoemde departement zou erop moeten toezien, dat er niet zo banaal aan weerszijden van de weg wordt geparkeerd.

Continue ReadingBIJNA GEEN DOORKOMEN AAN

PATRON PAIMANG

Wie betaalt, bepaalt. Wie veel betaalt, bepaalt veel. En wie behalve fout geld, letterlijk mensenhandel, 21e-eeuwse slavernij drijft, kan een regeringspartij commanderen te doen wat hij eist. Meerdere ministers en de president, moeten lachen als boeren met kiespijn op foto’s met de ghetto-topper van buitenlandse komaf. Terwijl Zanderij op mensonterende wijze meerdere keren per week weer het toneel is van reizigers die een allesbehalve vrijwillige indruk wekken. Af en aan tussen Haïti en Suriname. Over luchthavens gesproken, de onzuivere namen die voorbij komen, voor betrokkenheid bij de aan te leggen luchthaven te Jarikaba, de financiering, de uitvoering, de gunningen en waar men zich nu allemaal al op voorbereid, laten Keerpunt alweer weten hoe laat het is.

Continue ReadingPATRON PAIMANG

POGING TOT POLITIEKE UITSLUITING EN POLARISATIE?

Het lijkt  totaal onverstandig om in aanloop naar de verkiezingen van mei volgend jaar, pogingen vanuit het Onafhankelijk Kiesbureau, OKB, te ondernemen om een politieke partij als de NPS, thans 77 jaar oud, op basis van vermeende onvolledigheid van ingediende bescheiden, van deelname uit te sluiten. De NPS behoort samen met de VHP, tot de oudste politieke partijen van ons land en werd op 29 september 1946 door mr. Gerard J.C. van der Schroeff, opgericht.

Continue ReadingPOGING TOT POLITIEKE UITSLUITING EN POLARISATIE?