BORDO DEED ZICHZELF DE DAS OM!

De voortvluchtige Joel ‘Bordo’ Martinus, ook bekend als ‘A Jeugd’ en ’Money Hond’ is de afgelopen week aangehouden in Brazilië. Hij is aangehouden door de Federale Politie in São Paulo. Hij wordt volgens het Korps Politie Suriname verdacht zich samen met Clifton Jongaman alias ‘Keppie’, zich schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering. Jongaman heeft zich inmiddels aangemeld, en is hangende het onderzoek ingesloten.

Echter hebben we geen moment gezien dat de entertainer, zoals Bordo zichzelf noemt, afstand had genomen van sociale media. Als voortvluchtig persoon, was hij maar al te vaak actief op sociale media en daagde hij de VHP recent nog uit een massameeting te houden in het AK-stadion. De voortvluchtige Bordo schroomde er zelfs niet voor, om zijn locatie prijs te geven, toen hij een video liet zien met een bekende Real Madrid speler uit Brazilië. De aanhouding van Bordo was na deze video snel geregeld.

Het is duidelijk, dat Bordo zichzelf de das om heeft gedaan en dat zijn status als voortvluchtige is veranderd.

Nu is de vraag of Frankrijk hem zal uitleveren, daar hij daar bij verstek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Bordo lijkt zichzelf nu in moeilijk vaarwater te hebben begeven, daar het kan, dat hij zijn straf eerst daar uitzit, en pas daarna richting Su wordt gepost. In ieder geval is het duidelijk dat de verkiezingen van 2025 aan hem voorbij gaan.

More
articles