GEBIEDEN IN HET DONKER VANWEGE BITCOIN MINING?

De Venezolaanse regering heeft besloten de Bitcoin mining in het land te verbieden en heeft daarbij 11.000 apparaten in beslag genomen die werden gebruikt voor het minen van cryptocurrency. Deze maatregel volgt op de inbeslagname van 2.000 Bitcoin mining apparaten in Maracay. De beslissing van Venezuela om Bitcoin mining te verbieden, onderstreept de uitdagingen die gepaard gaan met de energie-intensieve aard van cryptocurrency mining.

Continue ReadingGEBIEDEN IN HET DONKER VANWEGE BITCOIN MINING?

DOORSTROOMSYSTEEM ONDERWIJS IS GROOTSTE ONZIN

De teloorgang in het onderwijs kunnen we zonder meer in de schoenen schuiven van de zigzagpolitiek in het land die keer op keer haar politieke vriendjes naar voren schuift die met hun fatalistische visie op de toekomst van onze kinderen, het onderwijs totaal kapot heeft gemaakt. Deze geselecteerde doemdenkers blijken achteraf van onderwijszaken net zoveel verstand te hebben als de grootte van een postzegel. De ranglijst van de grootste mislukkelingen wordt aangevoerd door ex-minister Marie Levens met haar ‘blijven zitten’ theorie, op korte afstand gevolgd door de huidige minister Henry Ori met zijn dictatoriale optreden. Levens en de huidige minister Ori, zijn de exponenten van deze jojo-politiek en hun vernietigende onderwijsbeleid waar we nog jaren last van zullen hebben. De frustratie is van de gezichten van de onderwijsgevenden af te lezen die de wanhoop nabij zijn.

Continue ReadingDOORSTROOMSYSTEEM ONDERWIJS IS GROOTSTE ONZIN

WAT DEED BRAZILIAANSE LUCHTMACHT BOVEN ONS GRONDGEBIED?

Een vliegtuig van de Braziliaanse luchtmacht heeft woensdag jl. een noodlanding gemaakt op de airstrip van Sipaliwini, in het zuiden van Suriname. Vernomen wordt dat het toestel motorproblemen had. Volgens bronnen waren de inzittenden bezig met activiteiten in het noorden van Brazilië en weken uit naar ons grondgebied.

Continue ReadingWAT DEED BRAZILIAANSE LUCHTMACHT BOVEN ONS GRONDGEBIED?

Surinamers geloven kennelijk in een beetje zwanger zijn, een beetje stelen is niet erg, vinden ze

Het valt op dat partijen en mensen die zelf een hele berg boter op hun hoofd hebben de hele dag klagen over andere mensen en partijen. Zelf hebben die partijen en mensen genoeg ‘gerommeld’ tot aan fraude toe en meegedaan aan het verfoeid verschijnsel van ‘friends and family’ en toch zijn ze schaamteloos in hun verwijten naar anderen. Deze regering met Santokhi voorop, mag zeker niet terugkomen. Er is zoveel aan te merken op hem. Hij heeft op alle fronten gefaald en er is nul komma nul reden om aan te nemen dat hij gaat veranderen en ook in de toekomst anders zal zijn. Maar dat gezegd hebbende en kijkende naar de ‘schreeuwers’ en hun gedrag, dan blijken die allemaal stuk voor stuk geen haar beter te zijn. Wat nu dan?

Continue ReadingSurinamers geloven kennelijk in een beetje zwanger zijn, een beetje stelen is niet erg, vinden ze

VACCINEREN TEGEN BAARMOEDERHALSKANKER

Baarmoederhalskanker blijft een van de meest voorkomende vormen van kanker onder vrouwen wereldwijd. Het goede nieuws is dat deze ziekte grotendeels te voorkomen is door vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV), de primaire oorzaak van baarmoederhalskanker. Desondanks blijft de vaccinatiegraad in veel landen achter. In Suriname bijvoorbeeld is onlangs een campagne gestart om kinderen te vaccineren met het HPV-vaccin.

Continue ReadingVACCINEREN TEGEN BAARMOEDERHALSKANKER

BORDO DEED ZICHZELF DE DAS OM!

De voortvluchtige Joel ‘Bordo’ Martinus, ook bekend als ‘A Jeugd’ en ’Money Hond’ is de afgelopen week aangehouden in Brazilië. Hij is aangehouden door de Federale Politie in São Paulo. Hij wordt volgens het Korps Politie Suriname verdacht zich samen met Clifton Jongaman alias ‘Keppie’, zich schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering. Jongaman heeft zich inmiddels aangemeld, en is hangende het onderzoek ingesloten.

Continue ReadingBORDO DEED ZICHZELF DE DAS OM!

GENOEG MATERIAAL VOOR E-ID-KAARTEN MAAR NIET VOOR RIJBEWIJZEN?

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft afgelopen week bekendgemaakt, dat er voorlopig geen materiaal is voor de zogeheten e-rijbewijzen. Echter, er zullen geen strookjes meer worden ver-strekt, men gaat terug naar het blauwe boekje model. Tegelijkertijd geeft het directoraat CBB te kennen, dat burgers massaal hun e-ID-kaart moeten maken, omdat er voldoende materiaal is. Zelfs gedetineerden worden via het mobiele systeem geaccommodeerd.

Continue ReadingGENOEG MATERIAAL VOOR E-ID-KAARTEN MAAR NIET VOOR RIJBEWIJZEN?

SURINAAMSE DRUGS BEREIKEN HONG KONG

Met delegatie Santokhi 2024 nog vers in het geheugen, kreeg China een herinnering aan de keerzijde van de Surinaamse economie. Waar hard en zonder tastbaar resultaat gesproken wordt over schulden herschikken, is een vondst van twee vrachtcontainers met daarin 225 kilogram cocaïne met herkomst Suriname, het nieuws van de dag in China. Azië is vanwege de hogere strafmaten, de nog relatief onverzadigde afzetmarkt en de hoge winstmarges, een groeimarkt voor harddrugs. Daarbinnen zijn synthetische drugs en de grondstoffen daarvan, net als heroïne, relatief toegankelijk.

Continue ReadingSURINAAMSE DRUGS BEREIKEN HONG KONG

JARIGE PRESIDENT VERSPILT SRD 3.3 MILJOEN?

Volgens NDP-parlementariër Melvin Bouva, is SRD 3.3 miljoen het kostenplaatje geweest voor het feestje van de jarige president. En als iemand een Santokhi-verjaardag bezocht heeft - toen de goede man nog burger was en het gevoel had dat het een feestje van USD 10.000 betreft - hult u zich alstublieft niet in zwijgen. Wij zouden niemand willen beschuldigen van overdaad, die gewoon doorleeft op grote voet, zoals voorheen. Uit grofweg een kwart miljoen SRD om acht ton SRD, dus samen meer dan een miljoen, kan een bedrijfje zoals Shaike Light & Sound het zich prima permitteren om ‘op eigen kosten’ een vertegenwoordiger mee te sturen op dienstreis naar China, bijvoorbeeld. Moet er iemand voor achter slot en grendel?

Continue ReadingJARIGE PRESIDENT VERSPILT SRD 3.3 MILJOEN?

SEOB BRENGT UITDAGINGEN IN KAART

De gepresenteerde informatie in het 11e SEOB-bulletin biedt inzicht in de economische situatie en de voortgang van het IMF-programma in Suriname. Over het algemeen illustreert deze analyse de complexe uitdagingen waarmee Suriname wordt geconfronteerd en benadrukt die het belang van doortastende actie op zowel economisch als institutioneel gebied om een stabiele en welvarende toekomst te waarborgen.

Continue ReadingSEOB BRENGT UITDAGINGEN IN KAART
Read more about the article E-ID FRAUDE EN CORRUPTIE BIJ SOCIALE UITKERINGEN
Van de ruim 32.000 ID-kaarten die op de Bureaus voor Burgerzaken (BvBs) klaarliggen voor afgifte, is ruim een vijfde deel bestemd voor personen van wie de ID-kaart reeds is vervallen.

E-ID FRAUDE EN CORRUPTIE BIJ SOCIALE UITKERINGEN

Keerpunt heeft vanuit verschillende betrouwbare bronnen kunnen vernemen, dat de verantwoordelijke instanties voor uitgifte van identiteitsdocumenten en voor sociale uitkeringen, onregelmatigheden hebben toegelaten, waarbij personen gerelateerd aan hooggeplaatste overheidsfunctionarissen, het systeem hebben kunnen manipuleren en benutten voor ernstig persoonlijk voordeel. 

Continue ReadingE-ID FRAUDE EN CORRUPTIE BIJ SOCIALE UITKERINGEN

HET DOEK IS GEVALLEN VOOR BORDO

Het doek is gevallen voor Joel Martinus, alias ‘Bordo’, ‘Money Hond’, met zijn internationale arrestatie in Brazilië en op handen zijnde uitlevering aan Frankrijk. Behalve internationale drugsveroordelingen en nationale drugsgerelateerde verdenkingen is er ook een openstaande moordzaak, waarin Martinus medeverdachte is. De voorzitter van de ABOP en vicepresident, die hem met veel bravoure een hand boven het hoofd hield, zal een stuk minder gemakkelijk slapen in de wetenschap, wat zijn (oud)ondervoorzitter, die in handen komt van dezelfde Fransen, ten overstaan van wie hij zelf het nodige strafrechtelijk te vereffenen is.

Continue ReadingHET DOEK IS GEVALLEN VOOR BORDO