Atompai: ‘Het enige waarvoor wij strijden is een menswaardig bestaan’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Poetini Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), heeft gisteren tegenover ABC Online News zijn ongenoegen geuit over de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en wel met betrekking tot de reactie van de minister op de deelname van de SPB aan de acties van C-47. Atompai noemde de reactie van de minister een bekende tactiek: "Dit hadden we verwacht. Dit is de modus van de minister: afspraken maken en deze niet nakomen. En wanneer mensen legitieme eisen stellen, rennen ze naar de rechter," aldus Atompai.

Continue ReadingAtompai: ‘Het enige waarvoor wij strijden is een menswaardig bestaan’

Amoksi: ‘Er is geen arbeidsconflict’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft een kort geding aangespannen tegen de Surinaamse Politiebond (SPB) vanwege zijn aangekondigde stakingsactie tegen de verhoogde energietarieven. Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, heeft tegenover ABC online nieuws gezegd, dat het ministerie niet in conflict is met de Surinaamse Politiebond (SPB), maar dat er wel maatregelen zullen worden getroffen. Amoksi zei dat president Chandrikapersad Santokhi een brief van de SPB heeft ontvangen, waarin hij aangeeft de actie van de vakcentrale C-47 te ondersteunen, met aangepaste werktijden.

Continue ReadingAmoksi: ‘Er is geen arbeidsconflict’
Read more about the article Grote belangstelling voor handelsmissie uit Jamaica in Suriname
Nieuwslijn VSB - 3

Grote belangstelling voor handelsmissie uit Jamaica in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een handelsmissie uit Jamaica, bestaande uit een overheidsdelegatie en meer dan dertig ondernemers, bezocht Suriname van 15 tot 17 mei 2024. De missie was gericht op het versterken van de handelsbetrekkingen tussen beide landen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Jamaica Promotions Corporation (JAMPRO) organiseerden diverse activiteiten om dit doel te bereiken.

Continue ReadingGrote belangstelling voor handelsmissie uit Jamaica in Suriname

Suriname kan eerste vijf jaar USD 1.3 miljard ontvangen uit olie-inkomsten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Volgens het recente landenrapport van EMFI wordt geschat dat de Surinaamse overheid in de eerste vijf jaar USD 1,3 miljard aan royalty's zal ontvangen uit olie-inkomsten. Staatsolie, het nationale oliebedrijf, zal naar verwachting in het eerste jaar USD 255 miljoen bijdragen, met een jaarlijkse bijdrage van ongeveer USD 380 miljoen in de daaropvolgende jaren.

Continue ReadingSuriname kan eerste vijf jaar USD 1.3 miljard ontvangen uit olie-inkomsten

Situatie hangjongeren en drop-outs integraal aanpakken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Henry Ori, van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, sprak over het probleem van hangjongeren en drop-outs. Het ministerie doet er volgens de minister alles aan, dit probleem integraal aan te pakken. ‘’Er zijn samenwerkingen met diverse donateurs, die constant bezig zijn met deze jongeren om ze weer op het juiste pad te krijgen door middel van bijscholing’’, aldus de minister.

Continue ReadingSituatie hangjongeren en drop-outs integraal aanpakken

Ronald Snijders brengt nieuwe versie verkeerslied uit

Fluitist Ronald Snijders heeft een nieuwe versie van zijn verkeerslied ‘Rustig Rijden’ uitgebracht. Bij het lied hoort ook een video. De nieuwe versie heet ‘No Rei Tranga’. De vorige song, in het Nederlands, was naar zeggen van Snijders te mild en sloeg niet aan. Met deze nieuwe benadering en video confronteert hij luisteraars en kijkers van jong tot oud op hardere wijze met de gevolgen van riskant rijgedrag.

Continue ReadingRonald Snijders brengt nieuwe versie verkeerslied uit

Geheimen Surinaamse keuken in nieuwe Nederlandse televisie-serie

De Nederlandse kok en kookboekenschrijfster met Surinaamse roots, Noni Kooiman, onthult in de Nederlandse televisieserie ‘Paramaribo Pepers’, de geheimen van de Surinaamse keuken. Het is een zesdelige serie waarin Noni mensen met verschillende culturele achtergronden om samen te koken en te eten bezoekt.

Continue ReadingGeheimen Surinaamse keuken in nieuwe Nederlandse televisie-serie

NOG ALTIJD GROOT HANGSLOT OP POORT PROJECT ALTONA VILLAGE!

Al enkele malen is er melding gemaakt van het feit dat er mensen rondlopen met beschikkingen verkregen onder de huidige regering, maar niet in staat hun percelen te betreden. Het gaat hier merendeels om het project Altona Village, waarvoor er bereidverklaringen zijn uitgegeven onder de vorige regering. Echter, de rechthebbenden kunnen hun percelen niet betreden, omdat er ter plekke een grote poort met hangslot is geplaatst. Het project dat al bouwrijp is gemaakt, maar waarvan de nutsvoorzieningen en de wegen nog aangepakt moesten worden, is nimmer afgerond. Zie maar wederom de verloren staatsmiddelen, terwijl de woningnood dagelijks verder ernstige vormen aanneemt. 

Continue ReadingNOG ALTIJD GROOT HANGSLOT OP POORT PROJECT ALTONA VILLAGE!

UITSPRAKEN PRESIDENT NADER BELICHT

“Er zullen mensen zijn die alle soorten geruchten gaan verspreiden. Zo heb je een gezaghebbende economische vereniging. Wanneer de koers stijgt, leveren ze kritiek en als die daalt, leveren ze ook kritiek. Wel, laten ze een spiegel voor zichzelf houden, zodat zij  zichzelf gaan beoordelen. Voorlopig moeten ze zich niet bezighouden met de economie", stelde de president. "Ze hebben er geen verstand van! Ik zeg: Ze hebben er geen verstand van! If den wan sabi fa yu set' a economie dan den musu kon na Chan”, zei de president tevens VHP-voorzitter. Deze opmerkingen van president Chandrikapersad Santokhi hebben diverse reacties teweeggebracht. 

Continue ReadingUITSPRAKEN PRESIDENT NADER BELICHT