BRUNSWIJK MAG ZICH NIET BEMOEIEN MET STATUTEN VAN DE BOND!

Tijdens een gehouden spoed persconferentie op het hoofdkwartier van de EBS, heeft directeur Leo Brunswijk gezegd, dat volgens de statuten van de bond, Marciano Hellings geen bondsvoorzitter meer is van de OWOS. Dit, omdat de statuten voorschrijven, dat je lid moet zijn van de organisatie. Echter, in het geval van Hellings is dit volgens Brunswijk niet meer het geval, aangezien hij is ontslagen door de directie.

Continue ReadingBRUNSWIJK MAG ZICH NIET BEMOEIEN MET STATUTEN VAN DE BOND!

NOG STEEDS GEEN MIDDELEN VOOR KORPSEN!

Ofschoon dat de vicepresident in het parlement kenbaar heeft gemaakt dat de minister van Justitie en Politie (JusPol) middelen zou krijgen om zijn werkzaamheden uit te voeren, is dit tot op heden niet het geval. Op geen enkel vlak, zijn er middelen beschikbaar gesteld om de veiligheid te garanderen of bevorderen. Een groep pas geslaagde politieagenten kan nog steeds niet worden gekleed. Ook de bewapening kan niet geschieden, aangezien ook daarvoor, de middelen niet zijn vrijgemaakt. De regering neemt een loopje met het volk, terwijl de bondsvoorzitter bij de politie reeds erop had geattendeerd, dat de politie de samenleving niet kan beschermen.

Continue ReadingNOG STEEDS GEEN MIDDELEN VOOR KORPSEN!

LEO LACHT HET LAATST

 De kortgedingrechter heeft Leo Brunswijk een cadeau in de schoot geworpen. Het internationaal beschermd recht op vrijheid van vakverenigingen, evenals het recht op vreedzaam betoog, moeten wijken in het eindeloos pad aan rozen dat de gebroeders Brunswijk te bewandelen krijgen. Vanzelfsprekend is de waarnemend CEO van de EBS aan het glunderen achter de persconferentietafel in de onaantastbaarheid die de ‘onafhankelijke’ rechterlijke macht hem geschonken heeft.

Continue ReadingLEO LACHT HET LAATST

MENNONIETEN GEEST NIET ZOMAAR TERUG IN DE LAMP

Voor hen die met ingehouden adem gespannen wachten op de eerste USD EUR die sinds het aantreden van minister Ramdin door een buitenlandse investeerder in Suriname geïnvesteerd zal worden, is het nog even geduld opbrengen. Na veel fanfare van de regering en de buitenlandse grootlandbouwers zelf, geeft de minister van BIBIS in een interview met Suriname Herald te kennen, dat aan Terra Invest Suriname en Guyana N.V. zou zijn meegedeeld, dat ‘het Mennonieten Project' wordt ‘stopgezet’, met als hoofdredenen de maatschappelijke realiteit en de ontbossing in de kuststrook die gepaard zou gaan met het project.

Continue ReadingMENNONIETEN GEEST NIET ZOMAAR TERUG IN DE LAMP

REGERING GAAT ONVERANTWOORDELIJK OM MET ONS WERELDERFGOED

Het recente bericht over de voortzetting van de bouwwerkzaamheden aan het DNA-vergadercomplex op de hoek van de Henck Arronstraat en de Grote Combéweg, roept serieuze vragen op over de integriteit en verantwoordelijkheid van de Surinaamse regering. De uitspraken van minister Albert Ramdin lijken in tegenspraak te zijn met de daadwerkelijke acties van de regering, zoals benadrukt door Stephen Fokké, site manager van de historische binnenstad Paramaribo.

Continue ReadingREGERING GAAT ONVERANTWOORDELIJK OM MET ONS WERELDERFGOED

SLUWHEID EN OF MEDEWERKING?

Er wordt al weken in alle lagen van onze samenleving over gesproken, en het houdt de gemoederen van bepaalde personen behoorlijk bezig. De kranten schrijven erover en zelfs in het buitenland wordt steevast de vraag gesteld, hoe het mogelijk was dat de tot twintig jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeelde Desi Bouterse en zijn adjudant uit 1982, Iwan Dijksteel, die vijftien jaar gevangenisstraf kreeg opgelegd, hebben kunnen vluchten, althans uit handen van de justitie hebben kunnen blijven

Continue ReadingSLUWHEID EN OF MEDEWERKING?

FINABANK, DE LACHENDE DERDE

De Finabank rapporteert over het boekjaar 2023 een winst, die in relatie tot haar omvang en assets under management, een operationele efficiëntie laat zien waar DSB en Hakrinbank alleen van kunnen dromen. Terwijl de twee grotere handelsbanken hun adem al vijf jaar inhouden, in afwachting van de samensmelting die ooit zal komen, bewegen Finabank en Surichange, merkbaar voor het publiek, voort in de richting van marktaandeel en operationele dienstverlening.

Continue ReadingFINABANK, DE LACHENDE DERDE

HOE VAAK MOET HET NOG MIS GAAN MET E-BIKES?

Keerpunt heeft tot vermoeiens toe, aandacht gevraagd voor de gevaren van e-bikes en zelfs juristen geraadpleegd, die de eenvoud van een oplossing en wat basisregels hebben onderschreven. Toch blijft Justitie het onderwerp op de lange baan schuiven, terwijl het op straat mis blijft gaan. Wonen de beleidsmakers in een andere wereld? Zien zij het straatbeeld en de gevaren niet met hun eigen ogen?

Continue ReadingHOE VAAK MOET HET NOG MIS GAAN MET E-BIKES?

OLIERIJKDOM

Petronas Suriname heeft afgelopen week laten weten dat in Blok 52 van het Surinaamse zeegebied, een koolwaterstoffenvondst is gedaan bij de Fusaea-1 exploratieput. Deze put, met een totale diepte van 5.227 meter, heeft twee sedimentlagen doorboord waarin olie- en gashoudende zandlagen zijn aangetroffen. De boorresultaten zullen verder worden geanalyseerd om de omvang van het reservoir te bepalen. Koolwaterstoffen bevatten olie en gas, waarbij beide componenten in verschillende verhoudingen kunnen voorkomen.

Continue ReadingOLIERIJKDOM

NIEMAND MAAKT ZICH DRUK OM SEKSUEEL MOLEST?

Het probleem van seksuele intimidatie op de werkvloer in Suriname blijft een zorgwekkend en terugkerend thema, zowel binnen de overheid als het bedrijfsleven. Het is duidelijk dat veel vrouwen, ondanks hun pogingen om misstanden aan de kaak te stellen, vaak worden geconfronteerd met een systeem dat hen in de steek laat. Met dit commentaar wil Keerpunt niet alleen de daders bekritiseren, maar ook de gebrekkige handhaving en de cultuur van vriendjespolitiek die dit gedrag mogelijk maakt.

Continue ReadingNIEMAND MAAKT ZICH DRUK OM SEKSUEEL MOLEST?