NA HAAN NU KHAN BIJ SLM OM DIE NAAR GROTERE HOOGTE TE BRENGEN

Op 10 mei heeft president Santokhi besloten op voordracht van de staatventers en struikrovers met paarse shirts, mij te benoemen tot directeur van de SLM. Hij moet de benoemingsresolutie nog ondertekenen, dat duurt nog even, omdat ik nog voorwaarden heb over mijn beloningspakket, waaraan hij nog aan het werken is. Parallel aan de gesprekken over de beloning, ben ik alvast begonnen met een visie op de SLM, die ik al neergelegd heb bij hem. Ik deel de beide zaken, beloningsdiscussie en visie, graag met de samenleving zodat de straatventers bij de berm minder werk hebben, waardoor ze meer tijd overhouden voor sociale media en om zich te verlekkeren op lekkers, dat ze na mei 2025 hopen te krijgen.

Continue ReadingNA HAAN NU KHAN BIJ SLM OM DIE NAAR GROTERE HOOGTE TE BRENGEN

HOOGSPANNING BIJ EBS

Het is ronduit shokkend om te zien hoe een noodlijdend staatsbedrijf als de EBS, zijn prioriteiten stelt. Terwijl het bedrijf beweert de stroomtarieven te verhogen onder het mom van het afschaffen van subsidies, worden er exorbitante bedragen uitgegeven aan luxe voertuigen en aanpassingen op bedrijfswagens voor topfunctionarissen. Wij van Keerpunt, zijn het volkomen eens met Nita Ramcharan, die het in haar commentaar van afgelopen week, had over een ware ‘powerplay’ binnen de EBS, waar de spanning oploopt tot enkele duizenden volt.

Continue ReadingHOOGSPANNING BIJ EBS

Romeo Kastiel bemoeilijkt topscorers positie Apai

  • Post author:
  • Post category:Sport

Romeo Kastiel die uitkomt voor Inter Moengotapoe het team uit Moengo, bemoeilijkt met zijn eerste hattrick in de competitie de positie van de topscorer Dimitrie Apai, die uitkomt voor Flora. De twee zijn nu maar met slecht één punt verwijderd van elkaar. Apai is aan de leiding met 10 doelpunten, terwijl Kastiel momenteel  9 doelpunten heeft. De derde plek is ook een Transvaal aangelegenheid en komt op naam van Tooy Lalanie met 6 doelpunten.

Continue ReadingRomeo Kastiel bemoeilijkt topscorers positie Apai

Burleson wint pas eerste partij tijdens heren damkampioenschappen

  • Post author:
  • Post category:Sport

De publiekslieveling tijdens de nationale damkampioenschappen, Guno Burleson, heeft sinds de start van het toernooi op 10 mei nu pas zijn eerste partij weten te winnen. Dit terwijl Johannes Alfaisi die ook als publiekslieveling wordt gezien, nog niet heeft gewonnen. Beiden kwamen in geen van hun eerder gespeelde partijen verder dan een remise.

Continue ReadingBurleson wint pas eerste partij tijdens heren damkampioenschappen

Twee arrestanten ontvlucht uit cellenhuis Groningen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De twee arrestanten F.S. (51) en C.T. (23) zijn in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei 2024 ontvlucht uit het cellenhuis. F.S. was in verzekering gesteld ter zake diefstal en medeplichtigheid aan diefstal door middel van braak en C.T. ter zake poging zware mishandeling, mishandeling, bedreiging en wederspannigheid. Aan de wederaanhouding van deze ontvluchte arrestanten wordt gewerkt.  

Continue ReadingTwee arrestanten ontvlucht uit cellenhuis Groningen

Succesvolle afsluiting van ACS 2024 conferentie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Onder leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en onder voorzitterschap van minister Albert Ramdin, is van maandag 6 tot en met donderdag 9 mei 2024 de jaarlijkse ministeriële meeting van de Associatie van Caribische Staten (ACS) gehouden in Paramaribo.

Continue ReadingSuccesvolle afsluiting van ACS 2024 conferentie

Multilevel stakeholdersoverleg over HEARTS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich in het jaar 2021 gecommitteerd om het HEARTS initiatief van de Pan Amerikaanse Health Organization (PAHO)/ World Health Organization (WHO) te implementeren. In het verlengde hiervan heeft er op 16 mei jongstleden een multilevel stakeholdersoverleg plaatsgevonden te Utopia Heritage. Aan dit overleg hebben de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, de directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul, Yafflo Ouattara (vertegenwoordiger van de PAHO/WHO), Arianna La Valley (Country Respresentative Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB) en andere stakeholders deelgenomen.

Continue ReadingMultilevel stakeholdersoverleg over HEARTS

Abiamofo: ‘Ondanks regen nog altijd laag waterpeil in stuwmeer’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, heeft tijdens een regeringspersconferentie gezegd, dat ondanks de regen van de afgelopen dagen, het waterpeil van het stuwdam nog altijd laag is. Volgens de bewindsman is de kans groot dat er in augustus nog altijd elektriciteit via hydro-energie opgewekt zal moeten worden. ‘’Er is daadwerkelijk een stijging van een tiende voet per dag, maar dit is niet genoeg’’, zei Abiamofo De regering doet via de minister, een beroep op de samenleving om zuiniger om te gaan met elektriciteit. Hij ziet wel een afname van verbruik per maand in de verzamelde data, met een daling in het piekverbruik.

Continue ReadingAbiamofo: ‘Ondanks regen nog altijd laag waterpeil in stuwmeer’

Bilaterale gesprekken ministers belangrijk voor regeerbeleid

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In verband met de politieke besluiten die genomen moeten worden, heeft president Chandrikapersad  Santokhi kort geleden, na een beslissing in de regeringsraad bilaterale gesprekken gevoerd met  verschillende ministers. Het staatshoofd heeft afgelopen week met zes ministers gesprekken gevoerd, deze week zal er geprobeerd worden de overige ministers te spreken, waarbij hij  tot slot een onderhoud zal hebben met de vicepresident. Dit zei hij in het radioprogramma “Welingelichte Kringen”.

Continue ReadingBilaterale gesprekken ministers belangrijk voor regeerbeleid

Petronas en ExxonMobil doen derde ontdekking in Blok 52

Petronas heeft de olievoorraad van Suriname vergroot met een nieuwe ontdekking in Blok 52 bij de exploratieput Fusaea-1, zo meldt het bedrijf vandaag. De put bevindt zich ongeveer 170 kilometer uit de kust en negen kilometer ten oosten van Roystonea-1. "De gunstige resultaten die zijn behaald met de Fusaea-1-exploratieput hebben de positie van PETRONAS in Suriname op het gebied van materiële koolwaterstofbronnen versterkt, na de ontdekkingen van Sloanea-1 en Roystonea-1", aldus Datuk Adif Zulfikfli, Executive Vicepresident en Chief Executive Officer van Upstream bij Petronas.

Continue ReadingPetronas en ExxonMobil doen derde ontdekking in Blok 52