Vicepresident belooft directie EBS aan te horen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In de kwestie waarbij Marciano Hellings, bondsvoorzitter van de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), door Leo Brunswijk, directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en jongere broer van de vicepresident, is ontslagen, is nog geen middenweg gevonden. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gisteren gezegd, de directie bij de EBS te zullen oproepen voor uitleg. Hij verduidelijkte dat het er niet toe doet dat de EBS-directeur zijn jongere broer is. ‘’De kwestie aangaande het ontslag van de bondsvoorzitter moet besproken worden’’, aldus de vicepresident.

Continue ReadingVicepresident belooft directie EBS aan te horen

Rusland: ‘NPS houdt zich niet meer aan traditionele samenwerkingsverbanden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het radioprogramma ABC Aktueel, duidelijk gemaakt dat de NPS niet zit te wachten op een mogelijke samenwerking met de VHP na de verkiezingen in 2025. Volgens Rusland richt de NPS zich niet op traditionele samenwerkingsverbanden. President Chandrikapersad Santokhi zei eerder in een interview, dat een  samenwerking met de NPS niet uitgesloten is. Rusland

Continue ReadingRusland: ‘NPS houdt zich niet meer aan traditionele samenwerkingsverbanden’

Abiamofo levert kritiek op OWOS inzake energiecrisis bij EBS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, is gisteren tijdens de persconferentie van de regeringsraad, ingegaan op de recente ontwikkelingen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Abiamofo noemde het onacceptabel dat de energievoorziening onder druk is komen te staan door het actiemodel van de vakbond Ogane Werkorganisatie Suriname (OWOS), die opereert binnen de EBS.

Continue ReadingAbiamofo levert kritiek op OWOS inzake energiecrisis bij EBS

Minister Ori: ‘Gekte van stakingen moet stoppen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henri Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, is van plan actie te ondernemen tegen leerkrachten die nog steeds deelnemen aan stakingen, geleid door de vakbond COL. Het onderwijs is na twee weken weer genormaliseerd, met uitzondering van het Syndicaat voor Leraren ‘Wi Sa Strey’, dat nog steeds staakt. Ori vindt dat er te snel wordt gestaakt en dat er anarchie heerst, en hij stelt dat dit gedrag niet kan worden geaccepteerd in een ordelijke samenleving.

Continue ReadingMinister Ori: ‘Gekte van stakingen moet stoppen’

Ontwapening en ontheffing A-Team leden verdacht van drugstransport

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minstens vijf leden van het Arrestatieteam (A-Team) zijn gisteren ontwapend en ontheven uit hun functie na verdenkingen van hun betrokkenheid bij drugstransport en het vervoeren van verdachte personen met A-Team-voertuigen. In verband met het gerechtelijk vooronderzoek (gvo) werd vanmorgen op het woonadres van de A-Team leden, een uitgebreide huiszoeking verricht. Deze onthullingen komen voort uit het onderzoek naar de cocaïnevangst van 2021 in het oude mijngebied Kaaimangrasi van de Suralco. Een van de betrokken leden, werd recentelijk nog bevorderd tot hoofdinspecteur.

Continue ReadingOntwapening en ontheffing A-Team leden verdacht van drugstransport

Eerste Mexicaanse filmfestival gehouden in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In de Guesthouse van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) is het eerste Mexicaanse Film Festival gehouden met als doel het bevorderen van de culturele samenwerking en het promoten van culturele diplomatie. Het festival werd op vrijdag 10 mei 2024 georganiseerd door de faculteit Humaniora van de AdeKUS en de Mexicaanse Ambassade in Port of Spain, ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Continue ReadingEerste Mexicaanse filmfestival gehouden in Suriname

Autobestuurder rijdt moeder, zuigeling en zoon aan; moeder en zoon op slag dood; zuigeling en automobilist afgevoerd naar ziekenhuis

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De 31-jarige C.D., haar 5-jarige zoon D.D. en zuigeling D.D. van 1½ jaar zijn in de ochtend van dinsdag 14 mei 2024 aan de M.R. Pierkhanweg ter hoogte van de Nabibaksweg door de 23-jarige automobilist J.A. aangereden. De moeder en haar 5-jarige zoon waren vrijwel op slag dood. De politie van het bureau Santodorp kreeg diezelfde morgen de melding van een aanrijding met dodelijke afloop op de voornoemde locatie.

Continue ReadingAutobestuurder rijdt moeder, zuigeling en zoon aan; moeder en zoon op slag dood; zuigeling en automobilist afgevoerd naar ziekenhuis

Saramacca op weg naar constante elektriciteitsvoorziening

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bewoners van het district Saramacca kunnen zich verheugen op het einde van de regelmatige stroomonderbrekingen in het eerste kwartaal van 2025. Het startsein voor deze langverwachte verbetering werd op dinsdag 14 mei 2024 gegeven door Marcel Eyndhoven, de technisch directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). Er zullen nieuwe transmissielijnen worden aangelegd. De ceremonie werd bijgewoond door de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga en de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran.

Continue ReadingSaramacca op weg naar constante elektriciteitsvoorziening

Het voordeel van het AstraZeneca-vaccin is groter dan de risico’s

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Covid-19 vaccin "AstraZeneca" werd toegediend in Suriname na goedkeuring van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, zo verduidelijkte Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, tegenover Starnieuws. Ramadhin was de eerste persoon die in februari 2021, het vaccin toegediend kreeg.

Continue ReadingHet voordeel van het AstraZeneca-vaccin is groter dan de risico’s

‘Ontslag Hellings in strijd met vakverenigingsvrijheid’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 “Het ontslag van de heer Marciano Hellings is in strijd met vakverenigingsvrijheid zoals door artikel 30 van de Grondwet beschermd. Daarnaast wordt de ILO Conventie over bescherming van vertegenwoordigers van het vakwezen geschonden door de EBS als werkgever. Op de EBS rust als parastataal bedrijf en als monopolist daarnaast een verplichting tot verdergaande zorgvuldigheid conform de algemene beginselen van behoorlijk bestuur”, zegt mr. Antoon Karg desgevraagd aan de redactie van De West.

Continue Reading‘Ontslag Hellings in strijd met vakverenigingsvrijheid’

LEVENSGEVAARLIJK VERKEER

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een moeder en dochter worden door een persoon die niet over een rijbewijs beschikt doodgereden.  Door onverantwoordelijk en roekeloos rijgedrag, hebben we de zoveelste doden in het verkeer te betreuren. Het wordt met de dag erger in het Surinaamse verkeer. Ook is het steeds opvallender, hoe weinig rekening er nog door deelnemers aan het verkeer wordt  gehouden met de geldende regels. We hebben het er al zo vaak over gehad, dat velen geen rekening meer houden met het verkeer dat op een voorrangsweg rijdt en men zelfs voorrang afdwingt door een auto, bus of truck half op de kruising met de voorrangsweg  te plaatsen.

Continue ReadingLEVENSGEVAARLIJK VERKEER