Bakker: ‘We kennen onze verantwoordelijkheid en willen niet de schuld krijgen van mogelijke slachtoffers’

Het personeel van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft door tussenkomst van zijn bond geen overeenstemming kunnen bereiken met het onderhandelingsorgaan (O.O) van de overheid met betrekking tot de vervoerstoelage en kledingtoelage. David Bakker voorzitter van bond van personeel bij het BOG zegt dat enige tijdgeleden de geconstateerde onveilige situatie op het BOG-terrein, thans redelijk veilig te noemen is. Echter uit protest over de houding van de overheid wordt er dagelijks gewerkt van 07.00 uur tot 11.00 uur. “Vandaag zullen de leden alsnog beslissen of de actie wordt verscherpt”, aldus Bakker.

Volgens hem zijn de werktijden die nu worden nageleefd bedoeld, “om het publiek en de patiënten tegemoet te komen en ze niet de dupe worden van de acties”. Naar aanleiding van de mededeling gedaan door minister Amar Ramdhin van Volksgezondheid, die het had over inentingen voor jonge kinderen, opgeschoten meisjes en jongens, ter bescherming, gaat Gajadhar Sukul directeur van Volksgezondheid in op de leeftijdscategorieën en waarvoor, de vaccinaties bedoeld zijn.

Voor jongens en meisjes tussen 9 en 13 jaar.

Dit beschikbare vaccin zorgt ervoor dat meisjes geen baarmoederhalskanker ontwikkelen op oudere leeftijd. Ook kan hepatitis vaccin zorgen voor peniskanker, anuskanker en soms ook in de keelholte. Hepatitis B vaccinatie is vanaf de geboorte en 3x in het eerste 1e levensjaar. Rabies vaccinatie is momenteel niet optimaal aanwezig vanwege de kosten. De Gele koorts injecties zijn te krijgen bij het BOG, de RGD en het MZ, aldus Sukul.

“Het personeel van het BOG heeft het werk neergelegd, omdat ze zich zeer onveilig voelen op het BOG-terrein. Er heeft zich afgelopen vrijdag iets voorgedaan op dit terrein. Wij hebben mannen geconstateerd die vreemd gedrag vertoonden”, merkt bondsvoorzitter Bakker op. Hij zegt dat de politie werd ingeschakeld, maar vanwege ‘onmacht’ de locatie niet kon bereiken. “Ze was elders bezig. Dit is ook gerapporteerd.”

Bakker zegt dat er in een vergadering is besloten het werk neer te leggen om aandacht te vragen voor de veiligheidssituatie. Het is vaker voorgekomen dat zijspiegels en ruitenwissers van auto’s van de werknemers zijn gestolen op het terrein. “Dit alles heeft ertoe geleid, dat het personeel heeft aangegeven dat het zich hier niet langer veilig voelt.” Bakker voegt eraan toe, dat dit de druppel is geweest die de emmer deed overlopen. De bond is ook al een tijd in onderhandeling met de overheid over vervoers- en kledingtoelages en nog enkele andere additionele zaken. “Er is nog geen overeenstemming bereikt.”

Het zorgpunt over de veiligheid motiveert de bond zich nog actiever in te zetten voor de belangen van de werknemers. Bakker verbergt niet dat hij geen vertrouwen heeft in het onderhandelingsorgaan (O.O) van de overheid. “Het BOG heeft een eigen vervoers- en kledingtoelagebesluit. Men heeft dit simpelweg afgeschaft zonder overleg met de bond.” De werkwijze van de regering typeert de vakbondsleider als zeer dictatoriaal. “Neem het, slik het en hou je mond. Het personeel zal dat niet accepteren. Het BOG is nu volledig lamgelegd.”

More
articles