Nieuwe VN-coördinator brengt beleefdheidsbezoek aan president

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Joanna Kazana, de recent aangestelde landencoördinator van de Verenigde Naties voor Suriname, heeft op 8 mei 2024 een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Bij het bezoek op het Kabinet van de President, was minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, aanwezig. President Santokhi heette de coördinator welkom in ons land en beklemtoonde de goede samenwerking met de wereldorganisatie. Het staatshoofd memoreerde ook het bezoek van de secretaris-generaal van de VN, António Guterres aan Suriname in 2022, een bezoek dat een diepe indruk heeft achtergelaten bij het hoofd van de organisatie.

Continue ReadingNieuwe VN-coördinator brengt beleefdheidsbezoek aan president

Regering keurt acht projecten van Volksgezondheid goed ter uitvoering

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De minister van Volksgezondheid heeft op woensdag 8 april een reeks projecten gepresenteerd tijdens de regeringsvergadering, gericht op het verbeteren van de toegang tot en de kwaliteit van de gezondheidszorg in Suriname. Deze projecten, die ter goedkeuring zijn voorgelegd, omvatten voornamelijk de aanschaf van een aanzienlijk aantal medische apparaten en vertegenwoordigen een investering in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen.

Continue ReadingRegering keurt acht projecten van Volksgezondheid goed ter uitvoering

Amerikaanse marine straaljagers vliegen boven Guyana

De regering van Guyana en de Amerikaanse ambassade in Guyana hebben aangekondigd, dat twee straaljagers van de Amerikaanse marine, de F/A-18F Super Hornets, boven Guyana zullen vliegen. Deze vliegtuigen, die werden vervoerd op het vliegdekschip USS George Washington, zullen vanaf 9 mei 2024 om 14.00 uur boven Georgetown te zien zijn.

Continue ReadingAmerikaanse marine straaljagers vliegen boven Guyana

Guyanese moordverdachte aangehouden in Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Guyanese moordverdachte Sasenarine Sankar, ook bekend als 'Barber' en 'Wire', die zich in Suriname schuil hield, is deze week door het Regionaal Bijstandsteam West (RBTW) in Nickerie aangehouden. Sankar wordt verdacht van een poging tot moord op zijn ex-partner. Hij zou de misdaad op 5 april 2023 hebben gepleegd. Sankar werd in juni 2023 door de autoriteiten in Guyana op de lijst van gezochte personen geplaatst, nadat hij had geprobeerd zijn ex-partner, Sandy Persaud, te vermoorden.

Continue ReadingGuyanese moordverdachte aangehouden in Suriname

Brunswijk niet in kennis gesteld over verzoek Nederlandse justitie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft de afgelopen week na een vergadering van de regeringsraad, tegenover enkele journalisten gezegd, niet ervan op de hoogte te zijn dat de Nederlandse justitiële autoriteiten een verzoek hebben gedaan bij het Surinaamse ministerie van Justitie en Politie (JusPol), om hem te horen in de kwestie Piet Wortel. Volgens Brunswijk heeft hij zulks enkele weken geleden via de media vernomen. Echter zal hij kijken hoe hij op het verzoek zal reageren, indien hij daadwerkelijk het verzoek ontvangt.

Continue ReadingBrunswijk niet in kennis gesteld over verzoek Nederlandse justitie

Santokhi belooft grondproblematiek vóór eind 2024 aan te pakken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte onlangs tijdens een persconferentie dat de grondproblematiek voor eind van 2024 aangepakt moet zijn. ‘’Alle zaken die te maken hebben met grondconflicten en grondkwesties, zoals dubbele gronduitgiften, zullen aangepakt worden vóór het einde van het jaar‘’, benadrukte de president. Hij zei dat de grondkwestie betreffende het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), reeds is opgelost.

Continue ReadingSantokhi belooft grondproblematiek vóór eind 2024 aan te pakken

Amoksi: ‘Al twee dagen geen berovingen genoteerd’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, heeft afgelopen week tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers, gezegd een daling te merken in het aantal berovingen. ‘’De verschillende veiligheidsmaatregelen werpen vruchten af. Er zijn zelfs al twee dagen geen berovingen genoteerd’’, aldus de minister. Amoksi verzekerde de samenleving dat er een normale voortzetting van het programma zal plaatsvinden.

Continue ReadingAmoksi: ‘Al twee dagen geen berovingen genoteerd’

Ori sleept stakende bonden voor de rechter

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, heeft besloten de bonden die de acties van C-47 ondersteunen en daarmee het leerproces ondermijnen, voor de rechter te slepen. Volgens de minister is er sprake van een onoverzichtelijke situatie binnen het onderwijs en is het onacceptabel, dat bonden hun leden oproepen om tot 14 mei in actie te blijven. Volgens hem is er bij het nemen van dit besluit, geen rekening gehouden met de kinderen die momenteel een ernstige leerachterstand hebben.

Continue ReadingOri sleept stakende bonden voor de rechter