Newmont Suriname publiceert duurzaamheidsrapport

Newmont Suriname heeft onlangs het Duurzaamheidsrapport 2023 en het rapport over belastingen en royalty’s gedeeld. Het rapport van dit jaar behandelt verschillende onderwerpen die zijn onderverdeeld in vier hoofdsecties:

  • Bestuur: Hierin worden aspecten behandeld zoals bedrijfsintegriteit en compliance, ondernemingsbestuur, risicomanagement en verantwoorde inkoop.
  • Sociaal: Dit omvat onderwerpen als gezondheid, veiligheid en beveiliging; mensenrechten (inclusief inheemse volkeren); sociale acceptatie (inclusief gemeenschapsrelaties); en mensen en cultuur.
  • Milieu: Dit gedeelte behandelt klimaatverandering, beheer van residuen, waterbeheer, biodiversiteit, sluiting en terugwinning, materiaalmanagement, enzovoort.
  • Economisch: Hierin worden zaken besproken zoals belastingtransparantie, de verdeling van economische waarde, gemeenschapsinvesteringen, lokale werkgelegenheid en uitgaven voor lokale inkoop.

Dit jaarlijks rapport voldoet aan toonaangevende normen en richtlijnen voor duurzaamheidsrapportage, zoals GRI en SASB, en biedt uitgebreide transparantie op zowel wereldwijd als site-niveau door middel van gedetailleerde toelichtingen en prestatiegegevens. Het rapport, samen met een volledige set van de ESG-prestatiestatistieken, is beschikbaar op de website van Newmont Suriname.

More
articles