Leerkrachten binnenland eindelijk vertrokken

Antonius Pokie, voorzitter van de Organisatie Boot- en Bushouders Suriname (OBS), heeft in gesprek met KeyNews verklaard, dat na veel inspanningen, de leerkrachten de afgelopen week zijn vervoerd naar hun standplaats.

Dit nadat een deel van de vervoerders geld op hun rekening had gezien. Pokie zegt dat voorlopig alleen de vervoerders, die een bankrekening hebben bij de Finabank, het geld hebben ontvangen, terwijl de anderen nog geen geld hebben ontvangen. Hij meent dat het geld van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) al overgemaakt is naar de Surinaamse Postspaarbank, die op haar beurt al heeft overgemaakt naar de andere particuliere banken.

De vervoerders waren sinds april 2023 niet uitbetaald, waardoor zij niet meer bereid waren om het ministerie voor te schieten. Al voor de paasvakantie was er door Pokie aan de bel getrokken en hij deelde het ministerie van TCT mee, dat als de zaken in de vakantie niet in orde gemaakt zouden worden, de leerkrachten niet naar hun standplaats in het binnenland vervoerd zouden worden. Hierdoor konden de scholen in het binnenland op 15 april niet beginnen. Volgens het ministerie van Onderwijs zullen de scholen vandaag aanvangen en zal de achterstand worden ingelopen. Ook de leerkrachten die sedert oktober 2023 geen geld hebben ontvangen zijn intussen uitbetaald.

More
articles