Santokhi belooft vastberadenheid in strijd tegen criminaliteit

Chandrikapersad Santokhi, president van Suriname tevens voorzitter van de VHP, heeft tijdens een partijbijeenkomst in Wanica afgelopen zondag verteld dat honderden militairen en politieagenten zijn ingezet, om de veiligheid in het land te herstellen. De president stond stil bij de verruwing van de criminaliteit en benadrukte de ernst ervan.

Er werd een minuut stilte gehouden voor Riaz Kadier het slachtoffer van een recente roofoverval. De aanpak van de criminaliteit zal worden gecoördineerd op het hoogste niveau, vanwege het Kabinet van de President, totdat de rust is teruggekeerd. Santokhi verklaarde vastberaden te zijn om de criminelen op te sporen en riep ook de samenleving op, bij te dragen aan deze inspanning. Hij erkende dat er onder de bevolking gevoelens van onveiligheid en machteloosheid bestaan. De president meldde dat hij overleg heeft gepleegd met alle relevante instanties om de criminaliteit drastisch aan te pakken.

Santokhi benadrukte dat zijn regering de beloften heeft waargemaakt die vier jaar geleden zijn gedaan.

Met 20 zetels heeft de VHP een coalitieregering gevormd, hoewel een van de partners, de NPS, vroegtijdig is uitgetreden. Ondanks problemen binnen de coalitie stelde Santokhi dat hij vastberaden is gebleven en leiding heeft gegeven aan het land. Hij weerstond vele aanvallen en kritiek, maar volgens hem bevindt het land zich nu in rustiger vaarwater. “We hebben het land gered en onze beloften waargemaakt,” aldus Santokhi. De VHP zal alleen deelnemen aan de verkiezingen met als doel, nog sterker uit de bus te komen. Zowel Santokhi, als de coördinator van Wanica, tevens vicevoorzitter en fractieleider van de VHP, Asis Gajadien, zijn ervan overtuigd te zijn dat de partij met het nieuwe kiesstelsel sterker zal staan. Gajadien merkte op, dat als er bij de vorige verkiezingen sprake was geweest van landelijke evenredigheid, de VHP 23 zetels zou hebben behaald. Elke stem telt dus bij de komende verkiezingen.

De VHP is van plan het regeringsbeleid na 25 mei 2025, voort te zetten. De partij streeft ernaar om met de opbrengsten uit olie en gas, de inkomsten voor de komende generaties veilig te stellen. President Santokhi onthulde dat Blok 58, dat onder de vorige regering van de NDP zou worden verkocht voor een half miljard USD, nu naar schatting 20 miljard USD aan inkomsten zal genereren voor de komende 20 jaar. Hij benadrukte ook dat Total Energie op schema ligt en dat het investeringsbeleid later dit jaar zal worden bekendgemaakt, zoals bevestigd door de CEO van de oliemaatschappij de vorige week. Santokhi benadrukte dat de komende verkiezingen draaien om goed bestuur om de natuurlijke hulpbronnen van het land op verantwoorde wijze te beheren. De VHP wil het mandaat om het werk af te maken en de economie van het land volledig te herstellen.

More
articles