Geen sprake van afname toeristen door criminaliteit

Uraiqit Ramsaran, minister van Transport, Communicatie en Toerisme heeft bekendgemaakt dat er geen sprake is van een afname van toeristen naar ons land, door  de stijgende criminaliteit.  Het ministerie heeft ook een gesprek gehad met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), om erachter te komen of er inderdaad sprake is van een afname, maar bij  de vergelijking van een jaar tot een half jaar terug is er niet dusdanig een verschil is. Volgens de bewindsman vond er tijdens de covid-19 periode wel een opmerkelijke daling plaats en dat is begrijpelijk.  Maar tot op heden is er geen sprake van een afname. Waarvoor wij wél moeten waken, is dat  alle relevante actoren moeten zorgen voor de veiligheid van toeristen op bijvoorbeeld de recreatieoorden.

Recreatieoorden

Recratieoorden kampen door het verschijnsel van klimaatsverandering met lage waterstanden door de aanhoudende droogte.

Het gaat voornamelijk om recratieoorden die onder beheer zijn van Stinasu. Volgens Ramsaran zal er worden nagegaan, hoe deze recreatieoorden tegemoet zullen worden gekomen.  Volgens het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zal de droogte hoogswaarschijnlijk tot en met augustus aanhouden. Deze periode van droogte, heeft bijna dezelfde effecten als de covid periode, waarbij veel recreactieoorden moesten sluiten.

Ramsaran zegt, dat er een tweesporig beleid komt, waarbij heel snel met donaties van de touroperators, enkele accommodaties zullen worden opgeknapt. Natuurlijk kijkt het ministerie van TCT ook naar hun budget, om te bezien of enkele vakantieoorden een helpende hand nodig hebben. Verder benadrukte Ramsaran, dat er verschillende personen met voorstellen zijn gekomen die zijn uitgewerkt, en het werk gezamenlijk zullen dragen.    Uraiqit Ramsaran, minister van Transport, Communicatie en Toerisme heeft bekendgemaakt dat er geen sprake is van een afname van toeristen naar ons land, door  de stijgende criminaliteit.  Het ministerie heeft ook een gesprek gehad met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), om erachter te komen of er inderdaad sprake is van een afname, maar bij  de vergelijking van een jaar tot een half jaar terug is er niet dusdanig een verschil is. Volgens de bewindsman vond er tijdens de covid-19 periode wel een opmerkelijke daling plaats en dat is begrijpelijk.  Maar tot op heden is er geen sprake van een afname. Waarvoor wij wél moeten waken, is dat  alle relevante actoren moeten zorgen voor de veiligheid van toeristen op bijvoorbeeld de recreatieoorden.

More
articles