Surinaamse Brouwerij bereikt exportmijlpaal van 1.000.000 kilo glasafval

De Surinaamse Brouwerij heeft in samenwerking met haar partners, de exportmijlpaal bereikt van 1.000.000 kilogram glasafval naar haar glasproducenten in de regio. In onze duurzaamheidsambitie om onder andere de productie afvalstorting tot bijna nul te reduceren, heeft de Surinaamse Brouwerij vandaag een bijzondere mijlpaal bereikt.  Met trots kondigen wij aan dat wij in samenwerking met onze partners Green Recycling N.V. & Support Recycling Suriname, eerder dit jaar, de 20e lading glasafval hebben geëxporteerd die de bijzondere mijlpaal van 1 miljoen kilogram geëxporteerd glasafval (data: green recycling) naar de regio heeft bereikt.

Als producerend bedrijf zijn onze verpakkingsmaterialen een bron van afval. Onze verpakkingen worden in twee typen op de markt gebracht; glas en aluminium. Beide materialen zijn uitermate geschikt voor recycling en oneindig recyclebaar. “Het succesvol verwerken van afval ligt in handen van de consument, het productiebedrijf en de overheid’’, aldus Margarita van der Zwart, Manager People & Corporate Affairs van Surinaamse Brouwerij. De brouwerij ziet ook hier een verantwoordelijkheid voor zich weggelegd en zet zich in om de samenleving bewust te maken van afvalscheiding door middel van de campagnes ‘Tek a Moni’ en ‘Wees slim, lever in’. In januari 2021 startte de Surinaamse Brouwerij een samenwerking met partners Green Recycling N.V. & Support Recycling Suriname om de mogelijkheden te verkennen rondom structurele glas recycling.

Het doel was om te zoeken naar een oplossing voor haar eigen productie glasafval en tegelijkertijd een pilot te starten die het voor het eerst in Suriname mogelijk maakte om op een verantwoorde manier consumenten glasafval in te zamelen door middel van openbare glas inzamelbakken op geselecteerde locaties in Paramaribo. Met de eerste glas exportlading in november 2021 is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om een structurele duurzame oplossing te hebben voor glasafval. Van ons lokaal geproduceerde portfolio, waaronder de biermerken Parbo Bier en Heineken®, is 45 procent in een retourflessensysteem, waarbij de flessen meerdere malen opnieuw gebruikt kunnen worden. Hiervoor hebben wij de consument en de winkelier nodig om ons te ondersteunen het retoursysteem in stand te houden zodat de herbruikbare flessen niet in het milieu belanden en statiegeld te retourneren aan de consument. Op 22 april is het World Earth Day en wordt wereldwijd aandacht besteed aan het terugdringen van milieuvervuiling. Met Suriname als een van de groenste landen ter wereld, erkent de brouwerij de noodzaak om een bijdrage te leveren aan het behoud van het ongerepte ecosysteem. Door de samenwerking met partners en het betrekken van de lokale gemeenschap bij glasrecycling, zet de Surinaamse Brouwerij zich in voor een groener, schoner en duurzamer Suriname.

More
articles