ONDERWIJSMINISTER ZIET EERDER SPOOKAMBTENAREN DAN ACTIEVE AMBTENAREN

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur beschikt over een lijst van meer dan 1.000 spookambtenaren. Volgens de minister zijn er duidelijke instructies naar alle ministers gestuurd over de overtolligheid van ambtenaren in het kader van de Public Sector Reform en is er tot nu toe, voldoende geduld opgebracht. Echter vergeet de minister van Onderwijs dat een groep leerkrachten sedert oktober van het vorige jaar niet is uitbetaald! Wat heeft in dezen meer prioriteit? Zogenaamd waren zaken niet goed verwerkt en moest er een onderzoek komen. Zijn deze hardwerkende Surinamers die nu worden gedupeerd, ook spookambtenaren?

En hoe zit het met de boothouders, die de leerkrachten moeten vervoeren naar het binnenland, zijn die ook spookambtenaren en zal ook hun salaris worden stopgezet? De ondernemers die de vliegroutes onderhouden en die al maanden geen loon hebben ontvangen voor hun verleende diensten ten behoeve van het onderwijs, zijn die ook spookambtenaren? Deze regering houdt zich overwegend bezig met zaken die geen prioriteit genieten en waaraan de samenleving geen voordeel heeft op dit moment. Bovendien is het geen taak van de onderwijsminister om spookambtenaren te identificeren. Wanneer heb je dan tijd, om je in te zetten voor hetgeen je aangesteld bent, namelijk het onderwijs!

We zien allemaal de tekorten die het onderwijs laat zien! Toch rept de minister met geen woord hierover. Ook het tekort aan meubilair is een issue! Dat is waar we meer over willen weten.

More
articles