South Dakota National Guard renoveert dit jaar twee scholen

Twintig leden van de South Dakota National Guard (SDNG) arriveerden op 16 april in Suriname. Hun bezoek maakt deel uit van een gezamenlijk tiendaags ingenieursprogramma met de Surinaamse ministeries van Defensie en Onderwijs om scholen te renoveren.

Als onderdeel van haar State Partnership Program voert de Nationale Garde van South Dakota sinds 2016 gezamenlijke schoolrenovatieprojecten uit met Suriname. Dit jaar worden er twee scholen gerenoveerd. De renovatiematerialen hebben een totale donatiewaarde van USD 60.000. De werkzaamheden beginnen op 17 april en de groep vertrekt op 28 april.

Het programma zal de komende tijd worden voortgezet. Eerdere scholen die zijn gerenoveerd, zijn onder meer: OS Santo Dorp (2016), OS Majo Steeg (2017), OS Raka Raka (2018), OS Mastklimmen (2019), OS Magenta (2022), OS Mariënburg, OS Blauwgrond, OS Afobaka en OS Brokopondo (2023).

2023

Vorig jaar waren dertig leden van de South Dakota National Guard in Suriname om gedurende twee weken samen met Surinaamse militairen van de eenheid Commando Civiel Technische Werken (CCTW) renovatiewerkzaamheden uit te voeren op de OS Blauwgrond, OS Mariënburg en OS Brokopondo. Naast de renovatiewerkzaamheden ter waarde van meer dan 90.000 US-dollars, kregen alle leerlingen van de genoemde scholen een tas met schoolspullen. Elke school kreeg ook kunstbenodigdheden en een kast om deze spullen op te bergen. Deze materialen die gedoneerd werden door US Southern Command, hadden een waarde van meer dan 50.000 US-dollars.

More
articles