Tsang: ‘Criminelen hebben wapens en PG weigert vergunningen te verstrekken’

NDP-parlementariër Stephen Tsang heeft zijn misnoegen geuit over de regering die volgens hem de criminaliteit maar niet schijnt te kunnen indammen en die evenmin zichtbare maatregelen treft. Volgens hem hebben criminelen wapens, terwijl de procureur-generaal (PG) weigert om vuurwapenvergunningen te verstrekken aan burgers. Tsang zei dat de situatie momenteel zo erg is dat winkeliers zelfs worden overvallen door militairen. Hij doet een beroep op de regering dringend maatregelen te treffen om de veiligheid van de burgers te waarborgen en de toenemende criminaliteit te bestrijden.

Tsang merkt op dat de overvallen steeds gewelddadiger worden, vaak gepaard gaande met grof vuurwapengeweld, en dat de politie niet in staat is om effectief op te treden. “Elke dag worden we geconfronteerd met overvallen en wel op klaarlichte dag’’, zei Tsang. ‘’Als je niet thuis beroofd wordt, word je doodgereden op straat. Verkeersslachtoffers zien we dagelijks na elkaar. Dit is het nieuwe normaal. Waar zijn we nog veilig?”, vroeg de volksvertegenwoordiger zich af.

Hij uitte ook kritiek op het vrijkomen van drugsverdachten door vormfouten gemaakt op het Openbaar Ministerie (OM) en op het feit dat een officier van justitie en leden van het A-Team verdachten zijn bij een cocaïnedelict van 600 kg drugs, die bij de SLM werden gevonden. “Zelfs de politie en het OM verlenen hand- en spandiensten aan criminelen”, aldus de NDP-parlementariër.

More
articles