Brunswijk over stijgende criminaliteit

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft in in De Nationale Assemblee verteld dat het tijd is voor actie in plaats van woorden, als het gaat om veiligheid. Hij benadrukte, dat er al vier jaar wordt gesproken over veiligheidsplannen en dat het nu tijd is, deze plannen uit te voeren. “Vanaf vandaag zullen we actie ondernemen tegen criminelen. De politie en het leger zullen worden voorzien van de benodigde middelen om hun werk in het hele land te kunnen doen”, aldus Brunswijk. Ook zei hij, dat alle posten zullen worden versterkt. ‘’De criminelen moeten beseffen, dat we geen grappen meer maken’’, zei Brunswijk. Hij wenst de samenleving gerust te stellen, dat de regering deze kwestie serieus zal aanpakken.

Brunswijk riep ook ouders op met hun kinderen te praten en waarschuwde dat hard zal worden opgetreden tegen mensen die gaan roven. “Neem geen risico’s met de toekomst van uw kinderen, want als u een kind verliest, lijdt u dubbel. Ik doe ook een beroep op alle broers en zusters die willen roven. Vanaf morgen zal het anders zijn. De politie zal hard optreden. Dus u hoeft niet te zeggen dat u niet gewaarschuwd bent”, aldus Brunswijk.

Verder benadrukte Brunswijk, dat vanaf vandaag het motto is: ‘Aanpakken, aanpakken, aanpakken, we gaan niet meer lachen’. Tijdens de vergadering waren ook de leiders van de politie en het leger aanwezig, die alle steun zullen krijgen om de criminaliteit aan te pakken en het veiligheidsgevoel in het land te herstellen. Vanaf morgen zullen er meer politieagenten op straat zijn, en ook 200 nieuwe rekruten zullen worden ingezet. Brunswijk erkende dat de situatie in het land moeilijk is, maar benadrukte dat dit niemand het recht geeft te gaan roven.

More
articles