Suriname prolongeert het kampioenschap bij het 47e Inter-Guyana Bridge Tournament 2024

Tijdens het paasweekend heeft Suriname opnieuw zijn dominantie laten zien in het Inter-Guyana Bridge Tournament (IGBT). De deelnemers uit Suriname streden tegen hun tegenhangers uit Frans-Guyana tijdens het 47e IGBT, dat gehouden is van 29 maart tot en met 1 april in Remire-Montjoly, Frans-Guyana. Suriname heeft het Inter-Guyana Bridge Tournament met overweldigende resultaten gewonnen. Het team van Suriname was vertegenwoordigd door twee teams: Suriname team 1, bestaande uit Jivan Adhin (team captain), George Blufpand, Asha Gopalrai, Bianca Jubitana, Stephen Harripersad en Suriname team 2 bestaande uit Ann Meyer (team captain), Jan Huijerman, Jane Harkisoen, Jagdies Harpal en Ramon Razab-Sekh. Suriname won met een totale score van 61,36 VP (Victory points) tegen 18,64 van Frans-Guyana. Deze overwinning betekent een succesvolle voortzetting van de titel voor Suriname in het Inter-Guyana Bridge Tournament.

Naast het landenklassement konden de vier teams zich rangschikken in de open viertallen wedstrijden bestaande uit drie sessies. De volledige uitslag/rangschikking daarvan is als volgt:

  1. Team Suriname 1: Jivan Adhin (team captain), George Blufpand, Asha Gopalrai, Bianca Jubitana en Stephen Harripersad met 46,65 VP
  2. Team Suriname 2: Ann Meyer (team captain), Jan Huijerman, Jane Harkisoen, Jagdies Harpal en Ramon Razab-Sekh met 34,71 VP
  3. Team Frans Guyana 1: C. Jean Elie (team captain), E. Gamty, B. Gilles en M. Kervennic met 20,73 VP
  4. Team Frans Guyana 2: J. Mariema (team captain), G. Valladier/ J. Bruyer, O. Armande en D. Maurant met 17,91 VP. Er werd ook een open parenwedstrijd gehouden die in 2 sessies (elk met 22 spellen) werd gespeeld, waaraan 12 paren deelnamen. De top 3 van de parenwedstrijd is als volgt:
  5. E. Ganty en Jean Elie – Gemiddelde score van 63,86%
  6. Jagdies Harpal en Ramon Razab-Sekh – Gemiddelde score van 57,95%
  7. Asha Gopalrai en Ratan Kalka – Gemiddelde score van 57,72%

De Surinaamse delegatie is op dinsdag 02 april 2024 teruggekeerd uit Frans- Guyana, met een gevoel van trots en voldoening over hun prestaties. De Surinaamse Bridgebond feliciteert alle prijswinnaars met hun uitstekende prestaties. We kijken ernaar uit om het 48e Bridge Tournament in 2025 te organiseren in Suriname, waarbij de Surinaamse Bridge Bond de gastheer zal zijn. De reguliere speeldag van de SBB is elke maandag om 19.00u in het Denksportcentrum en elke 3e donderdag van de maand.

More
articles