RGD-personeel scherpt acties aan

Foto: Ivan Summerville

Rinaldo Herkul, vakbondsvoorzitter bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), heeft tegenover ABC Online Nieuws verklaard, dat het personeel van de RGD zijn acties heeft aangescherpt. Sinds dinsdag werkt het personeel tot 10.00 ‘s ochtends en is ontheffing verleend aan de middag- en wachtdiensten en ambulancediensten. Het RGD-personeel is in actie gegaan, omdat de overbruggingstoelage van SRD 3.500 over de maanden februari en maart, nog steeds niet zijn ontvangen. De aanscherping houdt  volgens Herkul in dat alles plat ligt, en het personeel thuis blijft tot het geld is overgemaakt.

Verder zei Herkul, dat er in de afgelopen dagen gesprekken zijn geweest met de waarnemende directeur van de RGD. Gebleken is dat het ministerie van Financiën en Planning heeft verzuimd het geld vrij te maken. Herkul beseft dat de samenleving de dupe wordt van deze actie. “Maar actie voeren is het enige middel, om druk uit te oefenen op de overheid om de gelden vrij te krijgen”, aldus Herkul.  De bondsvoorzitter benadrukte, dat er nog helemaal geen duidelijkheid is wanneer de mensen uitbetaald zullen worden. “Als het duidelijk was, dan kon het personeel beginnen met het werk. Maar we zitten in het donker.”

Eerder voerde het personeel al prikacties, waarbij er gewerkt werd tot 10.00 uur. Maar nu de regering niets doet om het geld te verstrekken, zijn de acties verscherpt. ‘’Er is nu helemaal geen dispensatie, dus het personeel van de middag-, wacht- en ambulancediensten, is ook in actie’’, aldus Herkul. Hij vindt het jammer, dat het personeel vaker in actie moet gaan voor hun verdiende geld. ‘’De mensen hebben het al heel zwaar en ze hebben het geld hard nodig. Het geld heeft al een bestemming, dus als het geld niet op tijd gestort wordt, zullen zij vast komen te zitten en grote problemen hebben”, aldus Herkul.

More
articles