Spoedoplossing voor erosieproblemen Weg naar Zee

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW)  doet een beroep op deskundigen  dringend een oplossing aan te dragen voor de erosieproblemen in het Weg naar Zee gebied. Inmiddels is er presentatie gehouden over de noodsituatie. De maatregel die moet worden genomen, zal het gebied voor maximaal tien jaar bescherming bieden tegen landverlies en het ook verminderen. Deskundigen zullen advies moeten uitbrengen over hoe de erosie op korte termijn kan worden tegengegaan. Aan de minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) zal worden  gevraagd, een duidelijke grens te stellen, waar er geen activiteiten mogen plaatsvinden, ter bescherming van de samenleving.

Een permanente en juiste oplossing, zoals de aanleg van een dijk, is op korte termijn niet haalbaar vanwege de lange voorbereidingstijd; het onderzoek daartoe  kan ongeveer vijf jaar duren. Dit vertelde Nurmohamed aan TBN Prime Alert

Nurmohamed  hoopt binnen drie maanden een voorstel aan de regering te kunnen presenteren. Oplossing van het erosieprobleem, zou de groei van mangrovebossen in de omgeving, ook moeten stimuleren. Volgens hem is een  project onder leiding van professor Naipal uiteindelijk toch niet gelukt, door plotselinge veranderingen in klimatologische en geomorfologische omstandigheden. De boeren in het gebied hebben nu  schade geleden en hij benadrukte dat mensen toegestaan hebben, activiteiten te ondernemen in een gebied waar dat eigenlijk niet mocht, zonder rekening te houden met kusterosie. De  minister zei dat tijdens zijn bestuur, niemand toestemming heeft gekregen om buiten de vastgestelde grens in Paramaribo-Noord te bouwen. Er zal een duidelijke grens voor Weg naar Zee worden vastgesteld, waaraan eenieder zich zal moeten houden.

More
articles