Isaacs houdt schoonschip bij A-Team

Bryan Isaacs 50e korpschef

De onlangs aangestelde korpschef, hoofdcommissaris Brian Isaacs, heeft aangekondigd dat er schoonschip zal worden gehouden binnen het korps, in het bijzonder bij het Arrestatie Team(A-Team). Dit omdat volgens Isaacs veel leden betrokken zijn bij drugsgerelateerde zaken. Het korps staat volgens de korpschef nu voor de uitdaging het vertrouwen van de gemeenschap in hem te herstellen en de integriteit te waarborgen. Isaacs sprak ook over een nieuwe lichting politieagenten die zal worden opgeleid, met steun van de Franse gendarmerie.

Isaacs onthulde verder, dat deze  nieuwe koers is ingezet, na de ontmaskering van een vermeende drugsbende binnen het A-Team, hetgeen heeft geleid tot een ernstige deuk in het imago van het KPS. Hij erkende dat er geruime tijd niet veel is gedaan om het A-Team aan te vullen en de nodige maatregelen te treffen om zo de integriteit te waarborgen. De recente verdwijning van een partij in beslag genomen drugs, heeft dit nog eens benadrukt.

Het is volgens Isaacs opmerkelijk, dat zelfs hoge politiefunctionarissen, waaronder inspecteurs, betrokken zijn bij drugsgerelateerde activiteiten. Isaacs beloofde een grondige herstructurering door te voeren bij alle gespecialiseerde diensten van het politiekorps, in een poging het vertrouwen van de samenleving te herwinnen en de integriteit te waarborgen. Afgelopen week werden leden van het Regio Bijstand Team(RBT) ingesloten terzake mishandeling. Volgens Isaacs zal de bescherming naar de samenleving toe, worden gegarandeerd.

More
articles