United Airlines vliegt nu non-stop van Houston naar Guyana

United Airlines heeft zijn non-stopvlucht van Houston naar Georgetown, Guyana ingehuldigd, uitgevoerd door een Boeing 737-MAX 8, aldus de Cheddi Jagan International Airport (CJIA) in een persbericht van 1 april.

De nieuwe dienst, die vier keer per week vliegt, geeft klanten directe toegang tot beide bestemmingen. Deze dienst verbindt nu Houston, het thuisland van Exxon en de oliehoofdstad van Amerika, met de meest opwindende nieuwe bestemming voor olie-investeringen ter wereld.

De 737 MAX 8 van de luchtvaartmaatschappij heeft een capaciteit van 166 passagiers, uitgerust met 16 United First-stoelen, 54 Economy Plus-stoelen en 96 United Economy-stoelen, en is voorzien van United’s NEXT-interieur met grotere bagageruimtes, entertainment in de rugleuning en snelle WiFi, aldus CJIA.

United heeft een groot en gediversifieerd internationaal routenetwerk tussen Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en biedt een non-stop service naar 134 internationale bestemmingen in 67 landen. United breidt niet alleen zijn aanwezigheid in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied uit, maar ook zijn zomerprogramma in de hele regio met meer dan 10 procent.

Patrick Quayle, senior vicepresident Global Network Planning and Alliances bij United Airlines, zei: “We zijn verheugd om Houston, evenals het bredere United-netwerk, te verbinden met een van de snelst groeiende economieën ter wereld.”

De Amerikaanse ambassadeur in Guyana, Nicole Theriot, zei: “Het is een duidelijke en opwindende boodschap dat onze commerciële banden zich verdiepen, nu we getuige zijn van het groeiende aantal Amerikaanse bedrijven dat zaken komt doen in Guyana. Bovendien zal deze nieuwe route ongelooflijke toeristische mogelijkheden ontsluiten door nog meer reizigers uit te nodigen om het uitgebreide aanbod van onze beide landen te ervaren.”

Oneidge Walrond, minister van Toerisme, Industrie en Handel, zei: “Deze rechtstreekse vlucht zal het voor reizigers uit de Verenigde Staten gemakkelijker en handiger maken om de unieke schoonheid en het gevarieerde aanbod van Guyana te ervaren. We verwachten dat dit zal leiden tot een aanzienlijke toename van het aantal bezoekers.”

Guyana registreerde in 2023 een recordaantal bezoekersaankomsten: 319.056, wat neerkomt op 40 procent van de bevolking.

 

More
articles