Uitvaart Adjodhia met staatseer

Een dag van nationale rouw afgekondigd ter ere het overlijden van Jules Rattankoemar Adjodhia (27 januari 1945 – 29 maart 2024) de ex-vicepresident van ons land. Van 1988 tot 1990 was Adjodhia minister van Justitie en Politie. Ook was hij twee keer vicepresident van Suriname. Jules Adjodhia werd namens de VHP, de derde vicepresident van Suriname in de regeerperiode 1991-1996 en was tevens voorzitter van de Ministerraad. Ronald Venetiaan was toen president in dat kabinet. Ook is Adjodhia districtscommissaris geweest en bekleedde hij verschillende functies in de VHP.  De huidige regering onder leiding van president Santokhi heeft deze dag van nationale rouw afgekondigd, waarop een groot gedeelte van de bevolking de gelegenheid krijgt rouw te betonen en deel te nemen aan herdenkingsactiviteiten voor Adjodhia. Ook maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend, dat ook de particuliere sector als teken van rouw, vlaggen halfstok zal hijsen.

In de ochtend vertrekt de muziek drumband van de militairen, het vuurpeloton en ongewapende geleide naar het crematieoord te Weg naar Zee. In de ochtend vertrok vanuit het mortuarium van het s ’Lands Hospitaal de stoet naar de Tourtonnelaan 10, het adres van de overledene voor afscheid en een tussenstop bij De Olifant in het partijgebouw van de VHP, voor afscheid en vervolgens toespraken en condoleances.

De rouwdienst vindt plaats in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Na 12.00 uur zullen president Santhoki en overige hoogwaardigheidsbekleders de aanwezigen toespreken. Bij het crematieoord zullen er religieuze plechtigheden worden verzorgd.

More
articles