Surinaamse regering eist duidelijke voorspelling presentatie van SLM

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS),  heeft tijdens een recent gehouden persconferentie benadrukt, dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) een gedetailleerde voorspelling moet presenteren over haar verwachte inkomsten, nieuwe ontwikkelingen en juridische en organisatorische verwachtingen. Ook het plan voor nieuwe routes is van essentieel belang, aldus Ramdin.

Ramdin onderstreepte dat de SLM een maatschappelijke functie vervult. Dit werd duidelijk, toen het bedrijf geen vluchten meer kon uitvoeren op de Mid-Atlantische route, het geen toen resulteerde in sterk verhoogde tarieven, wegens gebrek aan concurrentie. Nu Suriname zelf vluchten uitvoert, is dit in het voordeel van het reizigerspubliek. Vervolgens wees Ramdin erop, dat het internationaal gebruikelijk is, dat nationale luchtvaartmaatschappijen financiële hulp krijgen van de overheid. Daarom wil de regering als enige aandeelhouder de bedrijfsvoering van de SLM bekijken. Daarom is om een uitgebreid beeld gevraagd van de ontwikkelingen binnen de SLM en hoe eventueel de bedrijfsvoering kan worden verbeterd. Ook de kwestie van de vergoedingen aan de leidinggevenden, zal worden besproken. Over de zogeheten vergoedingen kon Ramdin weinig zeggen, omdat hij daar tot nog toe  weinigkennis over heeft. Dit zal worden voorgelegd aan de directeur. Hij benadrukte, dat wanneer een bedrijf in problemen verkeert, wel wordt verwacht dat iedereen inlevert. Hij liet doorschemeren dat bij sommige parastatale bedrijven het lijkt alsof ze geen problemen hebben vanwege het blijven uitkeren van hoge salarissen, en wel dankzij de subsidie vanwege de overheid. Deze week zal de regering ook met de vakbond spreken om zijn standpunt te vernemen.

Ramdin benadrukte, dat de SLM niet alleen in de afgelopen drie jaar in de problemen is geraakt, maar al veel eerder in zwaar weer terechtgekomen is . Hij wil geen vinger wijzen, maar kon niet ontkennen, dat het niet deze regering is geweest die verantwoordelijk is voor de problemen binnen de nationale luchtvaartmaatschappij. Er is veel misbruik gemaakt van de SLM. Nu heeft het bedrijf een kans op herleving en daar wil de regering goed opletten.

More
articles