Bryan Isaacs geïnstalleerd als 50e korpschef

Bryan Isaacs 50e korpschef

Bryan Isaacs wordt vandaag beëdigd als de 50e korpschef van het Korps Politie Suriname. Samen met de dienstdoende commissarissen, Melvin Pinas, de directeur Operationele Diensten en Rishi Akkal, directeur Beleidsvoorbereiding en Beheer, zal Isaacs de nieuwe leiding van het korps vormen.

Tijdens een persconferentie gisteravond, benadrukte Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie dat de nieuwe leiding nieuwe inzichten en kansen met zich mee zal brengen. Het ministerie is vooral geïnteresseerd in het bevorderen van de integriteit binnen het korps, het verhogen van de veiligheid en het intensiveren van de strijd tegen de drugscriminaliteit. De afgelopen dagen werden diverse politieagenten gearresteerd wegens drugsgerelateerde misdrijven. Het korps moet zich nu richten op de aanpak van de georganiseerde misdaad, waarbij drugshandel vaak samengaat met andere ernstige misdrijven, zoals de illegale wapenhandel. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, benadrukte dat deze vormen van criminaliteit grensoverschrijdend zijn. Daarom voert Suriname momenteel gesprekken met Frankrijk, Brazilië, Guyana, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, om gezamenlijk op te treden tegen de drugshandel.

Minister Amoksi benadrukte ook de noodzaak om het detacheringsbeleid voor politieagenten te herzien, omdat zij vaak te lang op dezelfde post blijven. Dit leidt tot een familiaire benadering met de lokale bewoners, waardoor er minder aandacht kan ontstaan voor de daadwerkelijke bestrijding van de criminaliteit.

More
articles